Deniz Baykal, bayram namazını Kaleiçi'ndeki Tekeli Mehmet Paşa Camisi'nde kıldı. CHP Antalya milletvekilleri Yıldıray Sapan ve Arif Bulut, CHP eski İl Başkanı Özer Ülken ve bir grup partilinin eşlik ettiği Baykal, cami çıkışında Ramazan Bayramı'na ilişkin mesajlar verdi. Türk milletinin ve tüm Müslüman aleminin bayramını kutladığını söyleyen Deniz Baykal, "Bu bayram ne yazık ki gönlümüzden geçen, özlediğimiz, istediğimiz bir bayram olmadı. Bu bayram ertelenmiş mutlulukların, birikmiş acıların bayramı oldu. Bu da var hayatın içinde. Bu bayramı bu duygular içinde yaşıyoruz. Hem ülkemizde hem bölgemizde hem dünyada çok büyük acılar, çok büyük ızdıraplar yaşanıyor. Bu bayram bu acıları derinden hissetmek ve bu acılara karşı direncimizi yükseltmek için bir vesile olmalı, bir fırsat olmalı" diye konuştu.

'NE YAZIK Kİ HOŞGÖRÜYÜ KAYBETTİK'

Bu bayram da Türkiye'nin en büyük sorunu olan şiddetten dolayı acılar yaşanmaya devam edildiğini vurgulayan Deniz Baykal, şunları kaydetti:

"Şiddet, hoşgörünün tükendiği noktada ortaya çıkıyor. O nedenle hoşgörü duygusunu tamamlamak lazım. Ama ne yazık ki hoşgörüyü kaybettik, şiddet egemen olmaya başladı. Şiddette hoşgörü gösterme, şiddeti olağanlaştırma, şiddeti doğal karşılama anlayışı ortaya çıkmaya başladı. Bu çok tehlikeli bir yaklaşımdır. Şiddetten bu kadar çeken bir toplumun şiddetin sıradanlaşmasına, olağanlaşmasına, şiddetle içli dışlı olunmasına, şiddetle laubali ilişkiler kurulmasına göz yumması kabul edilemez bir durumdur. Umarım bu bayram hepimizin aklımızı başımıza almamıza, içine girdiğimiz yanlışlıklardan çıkmamıza bir vesile olur."

'ACI BİR BAYRAM YAŞIYORUZ'

Türkiye'nin son dönemde çok büyük yanlışlıklara sürüklendiğine dikkati çeken Baykal, "Yer yer ne yaptığımızı bilmiyoruz. Yanlışları hayatımızın bir parçası haline getiriyoruz. Yanlışları egemen kılıyoruz. Bu büyük bir karamsarlık ve umutsuzluk yaratıyor. Ama bunun böyle gitmeyeceğini de biliyorum. Acı bir bayram yaşıyoruz. İnşallah gerçek bayramları yaşayacağımız günlere bir an önce ulaşırız" ifadelerini kullandı.

ELLERİYLE BÖREK AÇTI

Konuşmasının ardından cemaatle bayramlaştıktan sonra camiden ayrılan Deniz Baykal, Muratpaşa İlçesi Fener Mahallesi'nde bulunan bir börekçide kahvaltı yaptı. Antalya'nın ünlü serpme böreği, çay ve acı biber ile kahvaltısını yapan Deniz Baykal, daha sonra önlük takarak börek tezgahının başına geçti. Restoran sahibi Sultan Avcuoğlu'nun da yardımlarıyla bir porsiyon börek açan Baykal, pişen böreği gazetecilere ikram etti. Deniz Baykal, vatandaşlarla da bayramlaştıktan sonra restorandan ayrıldı.



ÖÖ(HA/CK)