Baykal, CHP Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan, Arif Bulut, Yıldıray Sapan, CHP Antalya eski İl Başkanı Ömer Melli ve partililerle, Antalya'nın Gündoğmuş, İbradı ve Akseki ilçelerinde bazı ziyaretler yaptı, partililerle görüştü.

Baykal, Akseki'de partisinin ilçe teşkilatı yöneticileri ve partililerle yaptığı toplantıda, Türkiye'nin halihazırdaki durumunun içler acısı olduğunu belirterek, "Ben derin üzüntü duyuyor, çok acı çekiyorum. Bu manzaraya müdahale edemiyor olmak gerçekten büyük ızdırap" dedi. Buna rağmen, iktidarın hiç beklenmedik bir anda değişebileceğine işaret eden Baykal, şöyle devam etti:

"Şuna inanıyorum. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, hiç beklenmedik bir zamanda, beklenmedik bir anda, umutsuzluğun karamsarlığın zirve yaptığı bir noktada bile bir anda her şeyin değiştiği bir yeni noktaya gelinmesi daima muhtemeldir. Ne olacağı belli olmaz. Siyaset çok akışkandır. Bir anda her şey değişebilir. En güçlü olduğunu zannettiğin bir noktada bir bakıvermişsin... Vay be.. Kaymış gitmiş yüzde 50'nin üstünde oy. Demirel de Özal da aldı bunları. Olur olur. Alırsın ama hiç belli olmaz. Milletin hangi noktada ne yapacağı hiç belli olmaz."

Milletin 'Yetti artık' duygusu içine girmeye başladığını da dile getiren Deniz Baykal, şöyle devam etti:

"Öyle bir duygu var ki içimde. İnsanlar 'Yetti artık' duygusu içine girmeye başladı. İfade edemiyorlar. Bir sindirilme, ses çıkaramama tablosu var. Ama bunun içinde, öyle ilk fırsatta bu gidişe karşı bir tepki gösterme eğiliminin, birikiminin ortaya çıktığı gibi bir sezgi içindeyim. Bu böyle gitmez. Bir bakarsın olmadık bir şeyden çok şey değişir. Hani derler ya 'Dün akşam sapasağlamdı. Sağlıklı adamdı. Bir anda ne oldu da gitti. Ölüm gelmiş cihane, baş ağrısı bahane' derler ya, neyin ne olacağı hiç belli olmaz. Bir anda bakarsın bu iktidar, bu kadar güç, herkesi sindirmiş, dediği dedik, ne isterse yaptırıyor. Ne oldu kardeşim, kayboluverdi. Bir vesile çıkıverir. Birileri bir yerden tepki gösterebilir."

Deniz Baykal, bu vesilenin bir anayasa değişikliği, halk oylaması olabileceğine işaret ederek, "Anayasa mesela. Çok ciddi bir tartışma yapsak, millet de 'Yeter kardeşim' dese, milleti ikna edebilsek, bir reddedilse, Türkiye'de çok değişebilir" diye konuştu.



AÇ(HA/SS)