Diyarbakır'da 2009 yılında PKK'nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi'ne (KCK/TM) yönelik gerçekleştirilen operasyonları kapsamında tutuklanan ve yaklaşık 3 yıldır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan 110 sanıktan olan DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı ve BDP çalışanı Cebrail Kurt, dün gece geç saatlerde mahkeme tarafından tahliye edildi.

Tahliye kararının ardından gece Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nin önüne giden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Hacı Haspolat ve Sarı ile Kurt'un yakınları, onların salıverilmelerini bekledi. Yaklaşık 2 saat süren bekleyişin ardından Sarı ve Kurt tahliye edildi. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Yaşar Sarı'ya sarılan Baydemir, "İyi dinlendin" diyerek espri ile kucakladı.

Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde dün 65'inci duruşması görülen ve aralarında milletvekilleri, belediye başkanları ile belediye ve il genel meclis üyelerininde bulunduğu davada halen 108'u tutuklu toplam 175 sanık yargılanıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de aynı davada tutuksuz yargılanırken, yurt dışına çıkış yasağı bulunuyor.