Büyükşehir Belediyesi tarafından Erdebil Köşkü’nde Başkan Baydemir ile dizi ekibi bir araya geldi. Filmin yönetmeni Azime Kanal, Senarist Yıldız Bilgin Bayazıt ile aralarında Nurgül Yeşilçay, Nur Sürer, Şahin Irmak, Settar Tanrıöver’in de bulunduğu set ekibiyle birlikte dizinin yayınlanan bu haftaki bölümünü izledi. Diyarbakır'da 8 bin yıldır yaşamın hiç kesintiye uğramadığını belirten Başkan Baydemir, hayatın tüm zorluklarına rağmen insanların acı ve hüznünü yüreğinde sevgiye dönüştürdüğünü söyledi. Son 30 yılda kente dair önyargılar ve haksız algılar oluşturulduğunu ifade eden Baydemir, "Ben inanıyorum ki; bu emek ve bu başarı, 30 yıldır süren haksız önyargıların kırılmasına büyük katkı sunacak, bunu bu akşam bir kez daha görmüş olduk" dedi.

Geçen hafta dünyanın dört bir yanından gelen doktorları Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği proje olan Fiskaya Şelalesi'nde ağırladıklarını kaydeden Baydemir, "Fiskaya’yı her gördüğümde yüreğim kabarıyor. Tıpkı bir insanın evladını gördüğünde yaşadığı duygular gibi. Bu akşam hepinizin gözünde benzer durumu gördüm. Kendinden bir emek ve kendinden bir başarı" diye konuştu.

Sanatçı ve set ekibine teşekkür eden Baydemir, "Bu kent çok kadim bir kent. İyi ki varsınız, iyi ki burdasınız, kentimizdesiniz, evinizdesiniz" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, daha sonra ekip adına Senarist Yıldız Bilgin Bayazıt’a çiçek vererek başarı dileklerinde bulundu. Baydemir, dizinin başrollerini paylaşan Nurgul Yeşilçay ve Şahin Irmak başta olmak üzere tüm sanatçılarla yakından ilgilenerek, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.



MT(GG/İD)