Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin yarın yapacağı 'Su ve Gıda Güvenliği' sempozyumunun bugün yapılan tanıtım toplantısına katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, gazetecilerin sorusu üzerine AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Cuma İçten ve Oya Eronat'ın sözlerini yanıtladı.

Eronat'ın, "Belediyeleri teröristlerden kurtaracağız" ve İçten'in, "Diyarbakır'daki belediyeler, AKP'ye oy verenlerin suyunu kesiyor" sözleri hatırlatılan Baydemir isim vermeden, "Seçilmemişlere yanıt vermeyeceğim ama seçilmişlere yanıt vereceğim" dedi.

YALAN KİMSEYE YAKIŞMAZ

Yalan konuşmanın bir milletvekiline yakışmayacağını belirten Baydemir, iddiaları yalanlayarak, "Bana göre yersiz ve gereksiz bir polemiği başlatmak adına DİSKİ Genel Müdürlüğümüz'ün ve Büyükşehir Belediyemizin kimi ailelerin suyunu kestiğine dair yalan bir beyanat verdi. Yalan söylemeyi bırakın bir milletvekiline, bir belediye başkanına, bir valiye, bir siyasetçiye hiç kimseye yakıştıramıyorum" dedi.

AK Partili veya başka bir patili ya da partisiz herhangi bir kimsenin suyunun kesilmediğini, bu iddianın ıspatlanması halinde istifa etmeye hazır olduğunu dile getiren Baydemir, "Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde tek bir Allah'ın kulu, tek bir aile gelsin, faturasını veya belgesini (suyu kesilmişse belgesi vardır) masama koysun. Desin ki 'Başkan ben CHP'li, MHP'li, HAS Partili ya da şu partili olduğum için ya da partisiz olduğum için siz benim suyumu kestiniz.' Eğer ben o dakika istifa etmezsem bu halk bana dilediğini söyleyebilir. Ama böyle bir iddiayı ortaya atıp hala vekillik yapanın onurundan şüpheliyim. Bir suçlama yapacaksanız bunu ispat edin. Ben buradayım" dedi.

İsim vermeden AK Partili Milletvekili Cuma İçten'i kasteden Baydemir, telefonla aradığını belirterek, iddiasını ispatlaması halinde istafa etmeye hazır olduğunu aksi halde kendisinin meclis çatısı altında kalmaması gerektiğini söylediğini aktardı. Baydemir, şöyle devam etti:

"Haysiyet, şeref, onur bunu gerektirir. Eleştiri bizi güçlendirir. Ama siz diyorsunuz ki, 'BDP'li Diyarbakır belediyeleri AKP'li ailelerin suyunu kesiyor.' Bu lafı sana yedirir miyim ben. Tanımıyor musun, bilmiyor musun? Ben yedirtmem, açık söyleyeyim. Bir hafta geçti üzerinden. DİSKİ Genel Müdürümüz böyle bir şey olmadığını açıkladı. Şimdi çık konuş. Ya da başka yerlerde konuşma. İspat edemeyeceğin suçlamayı iddiayı yapma."