İstanbul'a gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, avukat eşi Reyhan Yalçındağ Baydemir ile birlikte bugün ünlü yazar Yaşar Kemal'i evinde ziyaret etti. Ziyarete ilişkin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu'ndan açıklama yapıldı ve Baydemir'in, cezaevlerinde süren açlık grevleri konusunda çözüme katkı sunması için Yaşar Kemal'den destek istediği belirtildi.

Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmede Yaşar Kemal'in, bir insanın açlıktan ölümünü izlemenin acıların en büyüğü olduğunu söylediği belirtildi. Basın bürosundan açıklamaya göre Yaşar Kemal'in görüşmede şunları söyledi:

"Bu insanlığa hiçbir zaman yakışmaz. Bugün insanların ölüm pahasına talep ettikleri demokrasiler de insan haklarının içindedir. Çözümü mümkünken ölümler engellenemezse vebali iktidarın, muhalelefetin, medyanın ve hepimizin olacaktır. Barış, bu ülkede herkesin özlemi ve hakkıdır. Barışın önüne yeni engeller konulmasına karşı çıkmak, barışın önünü açmak hepimizin işi olmalıdır. Bunun için içtenlikle uğraşan herkese şükran duyarım."

 

FA(GG/SS)