Vali Ahmet Turhan, makamında düzenlediği basın toplantısında, İstanbul ve Diyarbakır'da, yaşanan olaylardan sonra, BDP'nin yarın düzenlemek istediği nevruz kutlamalarına izin vermeyeceklerini söyledi. 21 Mart öncesinde kentte düzenlenecek hiç bir etkinliğe izin verilmeyeceğini kaydeden Vali Turhan, şöyle dedi:

"Her şey önce nevruzun hayırlı olmasını diliyorum. Tüm insanların nevruzunu kutluyorum. İstanbul ve Diyarbakır'da maalesef istenmeyen olaylar cereyan etti. Batman'da da 21 Mart öncesinde yapılmak istenen nevruz etkinliklerinin yapılmasını engellemek amacıyla her türlü tedbirler alındı. Gününde kutlanmasına yönelik önerilerimize maalesef ne tertip komitesi, ne de Belediye Başkanvekilliği'nden olumlu yanıt alamadık. Yürüyüş veya diğer etkinliklerin olmaması için her türlü önlemi aldık."

Şehirlerarası Otogar bitişiğindeki alan, nevruz etkinlikleri için hazırlanırken Vali Ahmet Turhan, tertip komitesinin 1 gün önce şenlikleri yapmaya yönelik ısrarlı olduğunu hatırlattı. Vali Turhan, şöyle devam etti:

"Diyarbakır ve İstanbul'daki olayları gözönünde bulundurarak gerekli tedbirleri aldık. 21 Mart'tan önceki hiçbir etkinliğe izin vermeyeceğiz. Belediye Başkan Vekili ile görüştüm. Tertip komitesiyle, güvenlikteki arkadaşlarımız görüştü. Maalesef bir gün öncesinden nevruz etkinliği yapacaklarına yönelik çalışmaları var. Kentin genelinde önlem aldık. Provokasyona kimsenin gelmemesi için de vatandaşların desteğini bekliyoruz."



AA(GG/İD)