Geçen hafta sonu Kuzey Irak'taki Erbil kentinde düzenlenen 2 günlük üniversitelerarası çalıştaya katılan Batman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Abdusselam Uluçam, dün Batman'a döndü. Çalıştayın çok verimli geçtiğini anlatan Prof.Dr. Uluçam, Duhok ile  Selahaddin Üniversiteleri ile bilimsel anlaşma yaptıklarını söyledi. İki üniversite ile öğretim elemanı ve öğrenci değişimleri, araştırma çalışmaları ile bilimsel dergi çıkarma, Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü için öğretim elemanları getirilmesi konularında anlaştıklarını anlatan Prof.Dr. Uluçam, Batman Üniversitesi'nin de protokol gereği bu üniversitelere jeoloji konusunda destek vereceğini anlattı.

Erbil'de düzenlenen üniversitelerarası çalıştayda, Kürt Üniversiteleri ile eğitim köprüsü kurulduğuna dikkat çeken Prof.Dr. Uluçam, şöyle dedi:

"Erbil'de düzenlenen iki günlük üniversitelerarası çalıştay, ülkemizdeki üniversiteler ve  Kuzey Irak Özerk Bölgesi'ndeki üniversiteler arasında eğitim köprüsü kurdu. Üniversitemizde açma hazırlığını yaptığımız Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü için Selahaddin ile Duhok Üniversitesi ile görüştük. İki üniversite de bu konuda bize gerekli öğretim elemanı desteğini sunmaya hazır olduklarını belirtti. Duhok Ünviersitesi Rektörü Prof. Dr. Muslih Duhoki ile söz birliğine vardık, birkaç ay içinde protokol imzalayacağız. Kuzey Irak Özerk Bölgesi'nin en büyük üniversitesi olan Selahaddin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmed Enwar Dezaye ile protokol imzaladık. Böylelikle iki üniversite ile üniversitemiz arasında eğitim köprüsü kurup, üniversitemizde açılacak olan Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün öğretim elemanı ihtiyacını karşılamak için önemli bir adım da atmış olduk. Aynı şekilde Jeolojik araştırma ve eğitim konularında da üniversitemizden bu üniversitelere öğretim elemanı desteği verilebileceği hususlarında mutabakata varıldı. Yapacağımız karşılıklı protokollerle bu süreci tamamlayacağız." 



AA(GG/İD)