Batman kent merkezinin Site mahallesinde bulunan TPAO Batman Bölge Müdürlüğü tesisleri içerisinde yer alan Üretim Müdürlüğü Rezervuar atölyesinde bugün saat 12.00 sıralarında patlama oldu. TPAO'nun sondaj kuyularının açılmasında kullanılan bazı kimyasal maddelerin testi sırasında meydana gelen patlamada, atölye camlarının yanı sıra çevredeki bazı araçların da camı kırılırken, metal parçaları da çevreye yayıldı.

Patlamayla birlikte Belediye itfaiye ekipleri TPAO alanına sevk edildi. Olayda başmühendis Salih Ezer, ile işçiler Mehmet Ali Uyan ve Abdülkadir Ertürk, hafif yaralandı. TPAO Batman Müdür Vekili Tuncay Köse, patlamanın olduğu yerde incelemelerde bulundu. Olay yerine gelen Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Tekik, Başkan Yardımcısı Sertip Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri de işçilere 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

BU ATÖLYE MAHALLE ARASINDA OLMAMALI

Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Tekik, böyle bir atölyenin mahalle içerisinde olmamasının gerektiğini belirterek, "Olayda TPAO işçilerinin nasıl bir çalışma ortamında görev yaptığı ortadadır. TPAO yetkililerine 40 kezdir bu atölyenin durumunu belirtiyoruz. Böyle bir atölyenin mahalle içinde olması sakıncalıdır. İşçi arkadaşlarımızın risk altında olduğunu bir kez daha gördük. Düşük maaşla fedekarca çalışan işçilerimizin ne kadar güvenli bir ortamda çalıştığı gözler önündedir. Böyle atölyelerin mahalle içinde olması normal değildir" dedi.


AA(GG/AAA)(FOTOGRAF)