Batman Belediyesi, Batman-Siirt karayolunu işgal ettiği gerekçesiyle birçok ev için yıkım kararı aldı. Belediyenin boşaltmaları konusunda tanıdığı süre sona erince ekipler yıkım için bölgeye geldiğinde ev sahipleri ve oturanlar arasında gerginlik yaşandı. Yıkım kararı alınan evlerden birinde oturan Fazıl, Feyzi, Şakir, Metin ve Çetin Behlan adlı kardeşlerin yıkıma direnmesi üzerine olay yerine polis geldi.

Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün haksız uygulamasına maruz kaldıklarını belirten Behlan kardeşler, yıkım ekibine de tepki gösterdi. Fazıl Behlan, karayolları yetkililerinin önce yolu 50 metre olarak hesapladığını, ancak daha sonra yol genişletme çalışmaları kapsamında 80 metreye çıkarılması üzerine mağdur edildiklerini idda etti.

Sabah saatlerinde başlayan ve akşam saatlerine kadar devam eden yıkım gerginliği nedeniyle Batman-Siirt karayolunun bir bölümü uzun süre trafiğe kapatıldı. Çevik Kuvvet ekiplerine direnen Behlan ailesinden dört kişi, geçici süreyle gözaltına alındı. Öğle saatlerinde durdurulan daha sonra yeniden başlatıldı.

Batman Valiliği yıkılan evlerde oturanların ev kirasını üstlenirken, Behlan ailesi ise yıkılan evlerin yerine kendilerine ücretsit konut tahsis edilmesi talebinde bulundu. Güçlükle ikna edilen Behlan kardeşler, evdeki eşyaları çıkarttıktan sonra yıkım gerçekleştirildi.

AA (GG/SSA) (FOTOĞRAF)