Milli Eğitim Bakanlığı, Batman'da 19 okulda yaklaşık 20 okul müdürü, müdür yardımcısı ve öğretmene KCK/PKK, soruşturması açtı. İddiaya göre, Ankara'dan gelen müfettişler, öğretmenleri Milli Eğitim Müdürlüğü'ne davet ederek, soruşturmada adı geçen kişilerin KCK/PKK ile bağlıntısı olup olmadığını soruyor. Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Bülent Hatun, haklarında soruşturma açılan okul yönetici ve öğretmenlerin sendikalarına üye olduğunu ve tasfiye edilmek istendiklerini söyledi. "İktidar, kKendisi gibi düşünmeyen, kendine yakın olmayan kurum ve kişileri tasfiye etmeye çalıştı. Bu da yetmezmiş gibi artık fişlemeye de başladı. 28 Şubat'ta fişleme ve soruşturmalarla mağdur olanlar, bu gün aynı yöntemle başkalarını fişleyerek, soruşturma açmaya başladı" dedi. Hatun, il genelinde 20'ye yakın eğitimciye 'KCK' adı altında soruşturma açıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Bu, toplumda yaygın olarak kullanılan 'Çamur at, izi kalsın' soruşturmasıdır. Soruşturma açılan okul müdürleri, yardımcılar ve öğretmenlerin hemen hepsi Eğitim Sen'lidir. Eğitimciler, Ankara'dan gelen bakanlık müfettişleri tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çağrılarak, 'Okul müdürünüz, müdür yardımcınız ve ya şu öğretmeniniz KCK'lımıdır?' 'KCK'ya eğilimli midir? KCK'ya yönlendirme yapıyor mu? KCK propagandası yapıyor mu?' gibi sorular sorularak adeta okul müdürleri, müdür yardımcıları ve eğitimciler fişlenerek tasfiye edilmeye çalışılmaktadır. Böylesi sanal iddialarla adeta okul müdürleri, müdür yardımcıları ve eğitimciler töhmet altında bırakılmaktadırlar. Hiç kimse bu soruşturmanın Alo 147 iletişim merkezi üzerinden yapılan şikayet üzerine olduğunu söylemesin. Bu fişleme; Eğitim-Sen'li okul müdürleri, yardımcıları ve öğretmenlerini tasfiye etme soruşturmasıdır."

Hatun, hakkında asılsız soruşturma açılanların başarılı eğitimciler olduğunu, 'sanal iddiaların' Batman ve eğitimcileri kamplaştırdığını iddia etti.



AA(GG/İD)