Güney Raman sahasındaki yangına müdahale etmek isterken yola döşenen mayına 2 yıl önce kurban giden Salih, Sadi ve Sofi Özdemir kardeşler ile eski Baro Başkanı Sedat Özevin'in anısına yaptırılan anıt, törenle açıldı. Anıtın açılış törenine, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Batman Milletvekili Ayla Akat, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP'li belediye başkanları ve kalabalık bir topluluk katıldı. Batman Belediyesi tarafından yaptırılan ve 6 bin parçadan oluşan, tonlarca ağırlıktaki anıtın açılışında ölenlerin yakınları, Batman Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Anıtların yaşamsal içerik taşıması gerektiğini belirten Hülya Özevin, "Biz hep ölüleri yüceltiyoruz. Batman, park ve bulvarlara verilen isimlerle neredeyse ölü şehre dönüştü. Bu yaşamsal anıtı Batman'a kazandıran belediyeyi yürekten kutluyorum. Lütfen artık barışa yönelik alanlara yönelelim" dedi.

 Baba Süleyman Özdemir de kısa konuşmasında; "Hepiniz benim için Salih, Sadi, Sofi, ve Sedat Özevin'siniz" dedi. Sabri Özdemir de kaybettiği ağabeyi Sofi'nin kendisine yazdığı şiiri okuyunca, tören alanında bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

ANIT 6 BİN METAL PARÇADAN OLUŞUYOR

Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, 2 yıl önceki patlamada yaşamını yitirenlerin önünde eğildiklerini belirterek, "Kaybettiğimiz bu değerlerin önünde saygıyla eğiliyoruz. Ailelerle yaptığımız görüşmede böyle bir anıtın yapılmasına karar verdik. 6 bin metal parçasının bulunduğu anıtı gerçekleştiren heykeltıraş sanatçımızı kutluyoruz. Güzel bir eser olduğuna inanıyoruz" dedi.

TEK ARZULARI BARIŞTI, ONU DA GÖRMEDEN ARAMIZDAN AYRILDILAR

 Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise, "4 arkadaşımızın da tek arzusu barış mücadelesiydi. Onlar bu ülkede barış ve demokrasiyi görmeden aramızdan ayrıldılar. Ölüm acıdır, ama topluma mal olan insanların ölmesi daha büyük acıdır. Bundan böyle daha çok barış için çalışacağız" diye konuştu.

BU TOPRAKLARA BARIŞI GETİRMEK İÇİN MÜCADELE ETTİLER

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 4 barış güvercinin sembolü olan anıtın gerçekleşmesinde emeği geçen Batman Belediyesi'ne teşekkür etti. Diyarbakır'daki koşu parkındaki patlamada yaşamını yitiren 12 kişi için parkın içerisinde anıt yaptırdıklarını hatırlatan Başkan Baydemir şunları söyledi: "Sedat Özevin ve Sadi Özdemir yakın arkadaşlarımdı. O 4 barış güvercinin tek amacı bu topraklara barışı getirmekti. Kimsenin bu topraklarda haksızlığa uğramaması için uğraş verdiler, fedakarlık yaptılar. Savaş acı, kan ve ölüm demektir. Uzadıkça da kirlenme de çoğalıyor. O 4 barış güvercinin önünde saygıyla eğiliyoruz. Bundan böyle tek bir insanın ölmemesi için daha çok çaba harcayacağız."

Kapatılan HADEP eski Genel Başkanı Murat Bozdak da beraber mücadele ettikleri 4 barış elçisini unutmayacaklarını söyledi. Davetliler daha sonra acılı ailelerle birlikte anıtın kurdelasını kesip anıta çiçek bıraktılar.

 

AA (GG/RT)