Daha önce oturdukları Acar Köyü'nü 1986 yılında terk eden 17 Ermeni, köylerine çevredeki köylülerin el koyduğunu ne sürerek, geri almak için Sason Kadastro Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme, delillerin sunulması için hem Ermenilere hem de köyü satın aldıklarını iddia eden köylülere 4 Mayıs tarihine kadar süre verdi. 

SATIN ALDIK

Heybeli, Balbaşı ve Çağıl köylerinde oturan bir grup köylünün, Acar köyündeki bin 300 parseli satın aldığını belirten Acar köy muhtarı Mehmet Şirin Ekmen şunları söyledi:

"O dönemler köyün ileri geleni ve köy sahibi konumundaki Ermeni İsa Demirci'den 70 pay satın alındı. Bu satışla ilgili elimizde senetler var. Bunları mahkemeye ibraz edeceğiz. O dönemde satışa tanık olan çevredeki köy muhtarlarını da mahkemede tanık göstereceğiz."

'TERÖR NEDENİYLE TERK ETTİK, KÖYLÜLER SAHPİPLENDİ'

Sason Kadastro Mahkemesi'ne dava açan 17 Ermeni ise dilekçelerinde, "1986 yılında bölgedeki terör olayları nedeniyle köyü terk ettik. Sonradan bazı köylüler, Acar Köyü'nü sahiplendi. Eski tapu kayıtları halen elimizdedir" dedi.

Köylülerin avukatlığını üstlenen Ahmet Erkul ise, köyü satın alan köylülerin ellerinde satış senetlerinin olduğunu kaydederek, "Söz konusu araziler tapuda kayıtlı olmadığından satış senetleri geçerlidir" diye konuştu.



AA(GG/COŞ)