Batı Trakya Türkleri Dayarışma Derneği'nin Eminönü’ndeki Kalyon Otel'de düzenlediği geniş katılımlı toplantıya Batı Trakya'dan gelen çok gazeteci ve televizyoncuyla, Türkiye'deki medya kuruluşlarından 80 gazeteci ve yazar katıldı.

Edirne milletvekilleri Ak Partili Mehmet Müezzinoğlu ile CHP'li Kemal Değirmendereli'nin de bulunduğu toplantının açış konuşmasını Batı Trakya Türkleri Dayanışma Dernekleri Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder yaptı. Yunanistan'dan gelen Türk gazetecilerin zor koşullarında Türk toplumunun sesi olmaya çalıştığını belirten Burhanettin Hakgüder, Batı Trakya'daki gazetelerin en önemli sorunlarının başında dağıtımın geldiğini, internet ve sosyal medyadan gereği gibi yararlanılamadığını söyledi.

Batı Takya Türk toplumunun güçlenmesi için güçlü medyanın gerekli olduğunu kaydeden Hakgüder, Yunanistan'ın 1923'te imzalanan Lozan Antlaşmasına aykırı uygulamalarını örnekleriyle anlattı.

Başkan Hakgüder, önümüzdeki günlerde Türkiye'deki Rum azınlığın gazetecileri ile Batı Trakyalı gazetecilerin katılacağı Edirne'de bir toplantı yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Toplantıda Batı Trakyalı gazeteciler tek tek söz alarak karşılaştıkları sorunları anlattı ve Türk meslektaşlarıyla görüş alışverişinde bulundu.

1946 yılında kurulan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nin 16 merkezde şubesi, 15 bin üyesi, iki vakıf ve iki spor kulübü bulunuyor. Dernek, her platformda Batı Trakya’da yaşayan Türk azınlığın karşılaştığı sorunları dile getirerek çözüm yolları bulmaya çalışıyor.