28 Şubat süreci kapsamında ifadeye çağrılan 'Balyoz Davası' tutuklusu emekli Orgeneral Çetin Doğan, ifade vermek için Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı katında beklerken bazı yakınlarının "Çetin Amca sende mi burdasın?" sorusu üzerine gülümseyerek, "Kambersiz düğün olur mu?" diye cevap verdi.

Bu arada Doğan ifade vermeyi beklediği sırada koridorda bulunan emekli Korgeneral Kamuran Orhon ile de ayak üstü sohbet etti. Diğer yandan yine ifadeye çağrılan Balyoz Davası tutuklusu Emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın da kendisini görmeye gelen yakınlarına sarılarak hasret giderdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bugünkü operasyon ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Operasyonda 9 kişinin ifadeye çağrıldığı vurgulanan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Kamuoyunda '28 Şubat süreci' olarak bilinen ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek' suçu ile ilgili 5 bin 237 sayılı TCK'nın 312-1(765 sayılı TCK'nın 147) maddesi kapsamında 25.05.2012 günü İstanbul, İzmir, Silivri ve Datça (Muğla) Cumhuriyet Başsavcılıklarına CMK 251-6 maddesi gereğince yazı yazılarak 9 şüphelinin 28.05.2012 pazertesi günü CMK 250. madde ile Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekiliğinde ifade vermeleri için hazır edilmeleri istenilmiştir. İfadesi alınacak şüphelilerden 5'i Ankara Cumhuriyet Vekiliğine getirilmiş, 4 şüphelinin ise İstanbul'dan Ankara'ya uçak ile nakillerinin sağlanması beklenilmektedir."



FK(AY/İD)