İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Rusya'dan aldığı demiri İzmir Aliağa'ya götürürken Ereğli Limanı'nın yaklaşık 1 mil açığında batan Kamboçya bandıralı kuru yük gemisindeki arama çalışmalarına, havaların düzelmesiyle bugün yeniden başladı. 2 dalgıç, geminin battığı bölgede keşif dalışı yaptı. Yapılan çalışmada görüş mesafesinin arama çalışmaları için uygun olduğu saptandı.

Dalgıçlardan Gürol Velioğlu, görüş uzaklığının arama ve kurtarma çalışmaları için uygun olduğunu söyledi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör de 4 kişilik ekibin yarın dalış yaparak geminin içine gireceğini ve kayıp 6 mürettebatı arama çalışmalarını sürdüreceğini söyledi. Gemi enkazındaki aramaların, İstanbul'dan gelecek 2 dalgıcın da katılımıyla yarın devam edeceği belirtildi.

1'i Gürcistan, 10'u Ukrayna uyruklu 11 mürettebatı bulunan geminin 2'nci kaptanı Eduard Pavlenko (42), 3'üncü kaptanı Pavlo Selivanov (24) ve aşçı Larysa Lukach (36), sağ olarak kurtarılırken, batan gemide yapılan aramalarda 4 gün sonra gemi kaptanı Kulish Igor (49) ile gemi mürettebatından Pavlo Zelinsky'nin (28) cesedine ulaşılmıştı.



İÇ(EE/BT)