10'u Ukrayna, 1'i Gürcistan uyruklu 11 mürettebatıyla Rusya'nın Rostov On Don Limanı'ndan yüklediği hurda demiri İzmir Aliağa Limanı'na götürürken Ereğli Limanı'na yaklaşık 1 mil açıkta geçen salı akşamı batan gemi enkazındaki arama kurtarma çalışmalarına sabah yeniden başlandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı dalgıçlar, 114 metre boyunda, 13 metre genişliğindeki Kamboçya bandıralı geminin enkazına dalarken, yine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait mayın tarama gemisi de sonar cihazıyla dip taraması yaptı.

4 GÜN SONRA BULUNDU

Balık adamların gemi enkazında yaptıkları aramalarda, 4 gün sonra kayıp 8 mürettebattan 1'inin cesedi bulundu. Cesedin yerini belirledikten sonra yukarıya çıkan 2 dalgıç, yanlarına aldıkları can yeleği ile yeniden dalış yaptı. Balık adamlar, bir süre sonra da can yeleği yardımıyla cesedi yukarıya çıkardı. Kime ait olduğu belirlenemeyen ceset, sedyeye konularak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kurtarma gemisine alındı.

Gemi enkazında kayıp diğer 7 mürettebatı arama çalışmaları sürerken, geminin 2'nci kaptanı 42 yaşındaki Eduard Pavlenko ile 3'üncü kaptan 24 yaşındaki Pavlo Selivanov ve aşçı 36 yaşındaki Larysa Lukach, sağ kurtarılmıştı.



GG,İÇ(EE/BT)