Van ve Erciş İlçesi'nde büyük yıkıma neden olan 7.2 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitiren 76 öğretmen için Çadır Tiyatro Ertuğrul Günay Sahnesi'nde anma töreni düzenlendi. Van Valisi Münir Karaloğlu ve kentteki protokolün tam kadro katıldığı programda Abdurrahmangazi İMKB Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan bir ekip tarafından 'Van’a güneş yeniden doğacak' adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Deprem öncesi öğrencilerin sınıfta arkadaşlarıyla geçen günlük yaşam, öğretmenlerin aileleriyle tayin için yaptıkları telefon görüşmeleri, öğretmenler odasındaki diyaloglar ve ardından meydana gelen depremi konu alan tiyatro oyunu, 300 kişilik salonda duygulu anlara neden oldu.

Birçok öğretmen ve davetli gibi Van Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler de gözyaşlarına hakim olamadı. Deprem sonrası ölen 76 öğretmenin ailelerinden gelen duygu dolu mesajlar, fotoğraflar ve görüntüler eşliğinde okunun hüzünlü türküler de anlam atöreninde yer aldı. Sık sık mendiliyle gözyaşlarını silen Başsavcı Güler, program sonrası Van Valisi Karaloğlu ile birlikte tiyatroyu sergileyen öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yapılan anma törenin ardından mesleğe yeni adam atan öğrtemenlerden 30'u temsili olarak sahnede yemin etti. Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, görevine yeni başlayan öğretmenleri tebrik ederken, 76 eğitim şehidini de unutmayacaklarını ve her zaman anacaklarını söyledi.