Edirne'de 651’nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri kapsamında yarın pehlivanlar er meydanına çıkacak. Ancak, Başpehlivanlar ve Başaltı pehlivanları, boykot hazırlığına girdi. Kırkpınar’a katılan güreşçilerin miniklerden başpehlivanlara kadar tüm güreşçilerin sigortalı olması gerektiğini belirten Başpehlivanlar ve Spor Kulübü Başkanı Kenan Şimşek, şöyle dedi:

"Edirne Belediyesi ve güreş federasyonundan talebimiz var. 63 başpehlivanın imasıyla istek talebimiz var. Yıllardan beri başpehlivanlara 500 lira para, 10 lira tur parası veriliyordu. Yıllardır böyle devam etti. Çocuk avuturlar gibi, dalaga geçer gibi böyle sürdü. Biz niye geliyoruz buraya, 7 asırdan beri devam eden bu güreşe saygı duyuyoruz. Arkadaşlarımız da 40 derecenin altında güreşiyor. Maddiyat için kimse gelmiyor buraya. 7 asırdır devam eden bir güreşse, bu güreşin de bir değeri olmalı. Kırkpınar'da güreşen bütün sporcuların sigorta yapılmasını istiyoruz. 21’inci Yüzyıl&da yaşıyoruz. Kimse kusura bakmasın. Sporcu, başpahlivan kolay yetişmiyor. Onun için 3 gün sigorta istiyoruz hepsine. Ondan sonra başpehlivanlara 2 bin lira para ve tur başı 250 lira para verilmesini istedik. Diğer pehlivanlar içinde taleplerimiz oldu. Ayrıca güreş fedarsoyunu bir puanlama sistemi getirdi. Başpahlivanler güreşe gitmiyorsa puan alamıyor ve sıralamaya giremiyor. 17 arkadaş dışarıda kaldı. Cemiyet güreş yapıyor, bazı güreşçileri çağırıyor, bazı pehlivanları çağırmıyor. O zamanda çağırılmayan başpehlivanlar puan alamıyor.Puan kazamayan da Kırkpınar'a gelemiyor. O yüzden bu puan sisteminin yanlış olduğunu gördük burada bir sıkıntı var. Mağdur olduk ve sıkıntı için burada toplandık. İnşallah ortak yol bulunacak. Talepler gerçekleşmezse çoğunluk boykot diyorsa boykot yapıp güreşmeyeceğiz. Başaltıcılar güreşmeme kararı aldı. Biz onaylarsak başaltılar da güreşmeyecek."

Şimşek, bugün Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreşten Sorumlu Asbaşkanı Mehmet Akif Karaosmanoğlu ile görüşecelerini ve sonra kesin kararlarını açıklayacaklarını söyledi.

Ayrıca Şimşek, bir süre önce, "Beğenmeyen güreşmesin. Burası Kırkpınarsa, Türkiye'nin yiğitlik er meydanıysa bunu bozmaya kimsenin hakkı yok" diyen Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye tepki gösterdi ve Sedefçi'nin pehlivanlardan özür dilemisini istedi.



FK.EÖ(LK/İD)