Başpehlivan Ali Gürbüz, Kırkpınar'da çeşitli boylarda dereceler elde eden Antalyalı pehlivanlar Salih Dorum, Hasan Cengiz, Bekir Kündü, Süleyman Çetin, Kürşat Korkmaz, Osman Manavoğlu, Okan Acar, Kemal Yılmazlar, Fettah Tayfun, Ramazan Yılmaz, Süleyman Uysal, Celal Yumak ile birlikte konvoy eşliğinde Elmalı'ya gitti. Yol üzerindeki Korkuteli İlçesi'nde coşkuyla karşılanan Ali Gürbüz, kalabalığı selamladı.

Korkuteli Belediyesi önünde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı MHP'li Hasan Gökce, derece alan pehlivanları kutladı. Gökce ve protokol üyeleri, pehlivanlara Cumhuriyet altını ile çeşitli hediyeler verdi.

Kırkpınar'da art arda ikinci kez başpehlivan olan Ali Gürbüz'e 10 cumhuriyet altını ile 2 arsa tapusunu, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, MHP İl Başkanı Osman Çetin Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce birlikte verdi.

Başpehlivan Gürbüz, aslen Korkutelili olan babasından sonra altın kemeri getirdiği için büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Altın kemeri Korkuteli için, Elmalı için, Antalya için kazandım. Sizler için kazandım. Sizleri burada görmek, beni gururlandırıyor ve daha çok mutlu ediyor. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

ELMALI'DA BABASININ MEZARINDA

Ali Gürbüz, daha sonra babasının mezarının bulunduğu Elmalı İlçesi'ne geçti. İlçe girişinde davul- zurna eşliğinde karşılanan Ali Gürbüz, oluşturulan araç konvoyu eşliğinde mezarlığa gitti. Ali Gürbüz, annesi Hatice Gürbüz ve pehlivan dedesi Mehmet Öztürk ile birlikte, 1988 yılında altın kemeri kazanan, 1989 yılında da genç yaşta yaşamını yitiren babası Recep Gürbüz'ün mezarı başında dua etti. Ali Gürbüz daha sonra mehteran eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na geçti.

Elmalı Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Altıntaş, Başpehlivan Gürbüz'e 10 cumhuriyet altını hediye etti. Başkan Altıntaş'a desteklerinden dolayı teşekkür eden Gürbüz, gelecek yıl da başpehlivanlığı kazanıp, altın kemeri sonsuza kadar Elmalı'ya getirmek istediğini söyledi.



AD(SU/SS)