Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde yaşayan Hamdullah Erdoğan, iddiaya göre, 8 yıl önce kızı Cahide'yi İstanbul'da yaşayan akrabaları Tatik ailesine gelin verdi. 2 yıl sonra da Erdoğan'ın oğlu Rıza Erdoğan (31), kız kardeşinin görümcesi Feride Tatik'i (26) kaçırdı. Erdoğan ailesi, Feride Tatik'in nişanlısının ailesine 10 bin lira başlık parası verdi. Ancak, Tatik ailesi de kızları için Erdoğan ailesinden 10 bin lira başlık parası istedi. Erdoğan'lar başlık parası isteğini kabul etmeyince iki ailenin arası bozuldu. Hamdullah Erdoğan, başlık parasını ödemediği için kızına kötü davranıldığını duyunca, kızını eşinin yanından alıp, Adana'ya getirdi.

7 SANIK HAKKINDA DAVA AÇILDI

Bu duruma tepki gösteren Tatik ailesinin fertleri ceviz alma bahanesiyle 19 Aralık 2009'da evinden sokağa çağırdıkları Hamdullah Erdoğan'ı sırtından bıçaklayarak öldürdü. Cinayet zanlısı olarak tutuklanan Erkan Tatik, Şahabettin Tatik, Hakan Kocaman ile tutuksuz sanıklar İsmet Tatik (36), Dağıstan Erdemci, Cevdet Tatik (36) ve Nezir Tekin (30) hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve sadece tutuklu sanıklar ile öldürülen Hamdullah Erdoğan'ın oğlu Rıza ile kızı Cahide katıldığı davanın karar duruşması da öncekiler gibi gergin geçti.

KARAR DURUŞMASINDA GERGİNLİK

Son savunmasında, cinayeti tasarlayarak işlemediğini, bir anlık öfke sonucu meydana geldiğini ileri süren sanıklardan Erkan Tatik, "Ben kayınpederimle konuşmak istedim. Ancak kendisi ölmüş babama küfredip, annemi de kaçıracağını söyleyince kendimi kaybettim. Pişmanım. Vicdan azabı çekiyorum" diyerek ağladı.

Sanığın yalan söylediğini ileri süren Rıza Erdoğan, ayağından çıkardığı ayakkabısıyla saldırmak istedi. Erdoğan'a jandarma ve polisler engel oldu.

Diğer sanıklar da son savunmalarında, olayın planlı şekilde olmadığını, biranda geliştiğini ileri sürerek kendilerinin suçsuz olduğunu söyledi.

Rıza Erdoğan ile Cahide Erdoğan ise sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Geçen duruşmada tanık olarak dinlenen Feride Erdoğan, "Ben başkasıyla nişanlıydım. Ancak, Rıza ile birbirimizi sevdik. Ailem evlenmemize izin vermez diye, kendi isteğimle kaçtım. Adana'da evlendik" dedi.

'KAYINBABAMI BİZİ ÖLDÜRMEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRDÜLER'

Kayınpederinin arsa satarak eski nişanlısının ailesine 10 bin lira başlık parası verdiğini belirten Feride Erdoğan ise şöyle konuştu:

"Biz evlendikten sonra yengem Cahide, ağabeyimden baskı görünce babasının evine geldi. Ağabeyim İsmet de kayınbabamdan, 10 bin lira başlık parası istedi. Kayınbabam ödeyecek gücünün olmadığını söyleyince, ağabeyim telefonla arayıp, beni ve kocamı kastederek 'Ya sen onları öldüreceksin ya da biz seni öldürürüz' dedi. Kayınbabamı bizi öldürmediği için öldürdüler. Kayınbabamı suçsuz yere öldürdüler."

Mahkeme heyeti, yaklaşık 2.5 yıl süren yargılama sonucunda tutuklu sanıklardan Erkan Tatik'i 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Ona yardım ettiği ileri sürülen diğer tutuklu sanıklar Hakan Kocaman ile Şahabettin Tatik'e cinayete iştirak suçundan 15'er yıl, tutuksuz sanık Dağıstan Erdemci'ye ise 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Tutuksuz yargılanan diğer 3 sanığın da delil yetersizliğinden beraatına karar verildi.


MKA(OA/AAA)(FOTOĞRAF)