Orhaneli İlçesi'ne bağlı Başköy’de mermer ve taş ocakları nedeniyle su kaynakları çamurlu akan köylüler sorunlarına çözüm bulunmamasına tepkilerini sürdürüyor. Tepkileri daha önce köyde yapan Başköylüler, "Arıtma tesisi kurulmasını sağlayacağız" açıklamasını yapan Vali Şahabettin Harput ile görüşmek üzere Bursa’ya geldi. "Biz arıtma değil temiz akan suyumuzu istiyoruz, çocuklarımız bu sulardan hastalanmasın" diyen Başköylü kadınların topladığı köylüler Vali Harput ile görüşmek için Heykel Valilik önüne geldi. Köyden gelen araçların jandarma ve polis tarafından engellendiğini ve kent merkezine zor geldiklerini söyleyen köylü kadınlar, Çarşamba'daki diğer valilik binasındaki makamında bulunan Vali Harput ile görüşmek için çevik kuvvet aracı ile buraya götürüldü.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı eylemde köylü kadınlar arasında seçilen 10 kişi Vali Harput ile görüştü. Yarım saat Vali Harput'a sorunlarını anlatan kadınlar adına konuşan Fatma Erten, "Vali bey ile aynı şeyleri konuştuk. 'Bizim yetkimiz yok Ankara'dan almışlar’ diyor. Biz önce Valiliğe geldik sorun çözülmezse Ankara'ya gideceğiz. Yine çözüm olmazsa maden ocağındaki kepçelerin önüne sırayla oturacağız. Çeke çeke ölmektense bir dakikada ölürüz. Vali bizi dinledi, 'Arıtma takılacak' diyor. Biz arıtma istemiyoruz. Doğancı Barajı'nın da arıtması vardı. Oradaki maden neden durduruldu. Şehirlilerin ki durduruldu bizimki durdurulmuyor. Çocuklarımız hastalanıyor. Biz hastaneye gitmekte yorulduk. Valiye bir hafta verdik bir hafta sonra çözülmezse Ankara'ya gideceğiz. Gerekirse yüzüklerimizi bileziklerimizi satacağız gene gideceğiz Ankara'ya. Biz suyumuzu istiyoruz."

Buradan AK Parti Bursa İl Başkanlığı'na yürüyen köylüler, 'Köylü milletin efendisi. Suyumuzu geri istiyoruz' diye slogan attı. İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapan Muhtar Hasan Acar, köy halkının yüzde 95'inin Ak Parti'ye oy vermesine rağmen suları için verdikleri mücadelede yanlarında olmadığını belirtti. Kendisinin de AK Partili olduğunu anlatan Acar, "Çözüm olmazsa partiden istifa edeceğim. Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk suların temiz olduğuna dair rapor hazırlamış. Bu raporu neye dayanarak hazırlamış merak ediyoruz. Bize de açıklasın" dedi

Açıklamadan sonra Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşen köylüler dağıldı.



SÇ,TG(FK/İD)