Kaza, Merkez Çukurova İlçesi Dr. Sadık Ahmet Bulvarı üzerinde, 18 Eylül 2011'de meydana geldi. Basketbolcu Taylan Taylancı, kullandığı 34 EK 283 plakalı motosiklet, 17 yaşındaki ehliyetsiz K.Ç. yönetimindeki 01 ZJ 987 plakalı kamyonete çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 50 metre sürüklenen Taylancı, yol kenarındaki elektrik direğine çarparak durdu. Ağır yaralanan Taylancı, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. K.Ç. ise tutuklandı.

Hakkında 'taksirle ölüme sebep olma' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan K.Ç., yargılandığı Adana 2'inci Çocuk Mahkemesi tarafından yaklaşık 3 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Lise öğrencisi K.Ç., savunmasında aracı babasından habersiz aldığını belirterek "Aracı yıkattıktan sonra yolun sol şeridinden giderken arkamdan 2 motosikletin geldiğini gördüm. Yarış yapar gibi geliyorlardı. Ben yolun sağına geçtim. Arkamdan gelen motosiklet benim kullandığım araca çarptı. Sonra sürüklendi. Durup baktım, yaralıydı. Benim ehliyetim de yok ama 2 yıldır araba kullanıyorum. Araba kullanmayı biliyorum. Ben suçsuzum. Öğrenciyim, okula gitmek istiyorum" dedi.

Mahkeme hakimi, bir yıl süren yargılama sonunda tutuksuz sanık K.Ç.'yi 'taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak' suçundan önce 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık, olay tarihinde yaşı 15 ile 18 arasında olduğu için cezasında üçte bir oranında indirim yaparak 2 yıla, duruşmalardaki iyi halinden dolayı da 1 yıl 8 ay hapis cezasına indirildi. Sonra da, ileride yeniden suç işlemeyeceğine kanaat getirerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 3 yıl sürüyle denetime tabi tutulmasına karar verdi.