Türkmen Mahallesi’ndeki Gürbüz Sitesi’nde bulunan basketbol sahasına AYDEM’e ait trafo için temel kazılması tepki çekti. İki potanın arasına atılan temel, site sakinlerini çileden çıkarırken, konu AK Parti’li meclis üyesi Behçet Alp tarafından Belediye Meclisi toplantısında gündeme getirildi. Kasım ayı toplantısında söz alan Behçet Alp, ilçede çocuklara oyun oynayacakları bir alan bırakılmadığını öne sürdü. Alp, "Bu trafoların yerlerini nasıl belirliyorsunuz, hiç mi dikkat etmiyorsunuz? Zaten çocukların oynayacakları, spor yapacakları alan kalmadı, sitedeki bu park ender oyun alanlarından biri. Benim de çocukluğum burada geçti. Yapmayın lütfen, bu çocuklar şimdi burada nasıl oynayacak? Akıl var, mantık var, sahanın ortasına trafo mu yapılır? Başka bir yer bulamadınız mı? Genç kardeşlerimiz burasının eski haline getirilmesini istiyor, seslerine kulak verin, trafoyu kaldırın. Buraya trafo yapana kadar, basketbol potalarını onarın, parkı düzenleyin" dedi.

Alp’in konuşmasının ardından, CHP’li Belediye Başkanı Esat Altungün’ün katılmadığı meclisi yöneten Başkan Vekili Ahmet Kireç, konunun araştırılacağını söyledi.

PLANSIZ GELİŞME

TMMOB Mimarlar Odası Kuşadası temsilcisi Ümit Acar da ilçedeki trafoların hemen hemen tamamının yeşil alan ve çocuk oyun alanlarına kurulduğunu savundu. Acar, "Kuşadası plansız geliştiği için, yeşil alanlar, sosyal donatı alanları, çocuk oyun parkları, trafo gibi gereksinimler sonradan akla geliyor. Kentin planlaması yapılırken bunların hiç biri düşünülmemiş. Geçmiş dönemlerden günümüze gelen uygulamada yapılaşma çok yoğun ve yeşil alan ile çocuk parklarının dışında trafo koyacak yer kalmadığı için oralara yapılıyor" dedi.



LS(İÖ/SS)