Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Şube Müdürlüğü ekipleri, son dönemlerde sokakta kaçak sigara satışının artması üzerine çalışma başlattı. Sokak satıcalarının arasına eleman yerleştiren ekipler, kaçakçıların bağlantılarını çözdü. Yapılan istihbarat çalışmalarının ardından İran plakalı TIR'larla İran ve Kuzey Irak'tan kaçak sigara getirileceğini belirleyen ekipler, operasyon için düğmeye bastı. İran plakalı gümrüklü TIR'larla sigara getirildiğini belirlenmesinin ardından Çankırı Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak Ankara'nın Elmadağ İlçesi ile Çankırı'nın Kurşunlu İlçesi'nde operasyon düzenledi. Narkotik köpeklerinde kullandığı aramalarda Elmadağ'da 1, Çankırı'da 2 TIR'da kaçak sigara ele geçirildi.

HURDA ARASINA SİGARA

TIR'lara hurda demir ve bakır yüklendiği ve aralarında kaçak sigara konulduğu belirlendi. Düzenlenen operasyonda, piyasaya değeri 3 milyon TL olan yaklaşık 300 bin paket  kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak sigara getiren İran plakalı TIR'lara el konulurken, sigaraları getiren İran uyruklu 5 kişi ise gözaltına alındı.

PKK BAĞLANTILI

Yapılan incelemelerde zanlıların kaçak sigaraları Türkiye'ye sokmak için terör örgütü PKK ile bağlantıya geçtiği ortaya çıktı. İran uyruklu şüphelilerin, TIR'ların Türkiye'ye geçişi noktasında örgütten yardım aldığı ve örgüte bu yardımı karşılığında pay verdiği öğrenildi. Örgütün, şüphelilere sigaraları piyasaya sürmeleri durumunda ek ödeme de talep ettiği ortaya çıktı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan şüphelilerin, Terörle Mücadele Şube Ekipleri tarafından da sorgulanacağı kaydedildi.



FK(AY/SS)