Ankara’da İnönü Bulvarı Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde süren metro çalışmaları sırasında göçük meydana geldi. Görgü tanıklarının kaldırımda yürüyen bir kişinin göçük altında kaldığı belirtilmesi üzerine arama- kurtarma çalışması başlatıldı. MOBESE kameralarının incelemesinde de göçüğün meydana geldiği bölge tam net görülmezken, 2 ayrı noktadaki kameralarda önce 3 kişinin yürüdüğü, ardından da göçük meydana geldikten sonra 2 kişinin panik halinde koşuşturdukları görüldü. Kameralarda da bir kişinin net görülmesi üzerine arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı. İkinci kameranın kayıtlarında görülemeyen vatandaşın göçüğün altında kaldığı tahmin ediliyor.

ARAMA-KURTARMA KÖPEKLERİ

Olayın ardından Eskişehir yolu Eskişehir yolu çökme ihtimaline karşı trafiğe kapatıldı. Çayyolu Metrosu inşaatında yaşanan göçük sonrası yerde yaklaşık bir metrelik çukur oluştu. AKUT, Sivil Savunma ve İtfaiye ekipleri, göçük altında kaldığı iddia edilen vatandaşı arama çalışmalarını sürdürürken aynı bölgede yaşanan yarım metrelik bir başka çukur, panik yaşanmasına neden oldu.

Bu arada arama-kurtarma köpekleri de çalışmalara katıldı. Ancak köpeklerin aramasında da herhangi bir sonuca ulaşılamayınca sivil savunma ekibinden bir kişi, halat yardımıyla gece görüş kamerası eşliğinde kuyuya indi. Buradaki incelemelerde de herhangi bir sonuç alınamadı.

GÖÇÜK HAYATI FELÇ ETTİ

Meydana gelen göçüğün ardından Eskişehir yolu çökme ihtimaline karşı araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Birçok vatandaş kilometrelerce yol yürüyerek işyerine gidebildi. Bu arada Kızılay yönüne ilerleyemeyen araçların oluşturduğu kuyruk ODTÜ Kavşağı'na kadar uzadı. Kentteki bütün ana arterlerde trafik durma noktasında geldi.