Kastamonu Dernekler Federasyonu, Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Kastamonu Günleri' düzenledi. Kastamonu ve ilçelerinin tarihi ve turistik ve ekonomik değerlerni tanıtmak için Atatürk Kültür Merkezi'nde kurdukları stantlarda Kastamonular birbirleri ile yarıştı. Atatürk Kültür Merkezi'nde kurdukları standlarda Kastamonu'ya ait yöresel el sanatları ve ürünleri tanıtırlarken, kapalı alanda kurulan stantlarda el sanatları ve tarihi turistik değerleri gelen ziyaretçilere anlatmaya çalışarak ilgi çekmeye çalıştı. Kastamonu Hanönü Belediyesi tarafından kurulan stantta ise Hanönü Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Erdoğan Topuz'a ait silah koleksiyonu ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Silahın icat edilmesi ile başlayan süreçten günümüze eski silahları toplayarak koleksiyonculuğu yaptığını söyleyen Topuz, şöyle dedi:

"Hanönü Belediyesi'nde yazı işleri müdürlüğü yapıyorum. 22 sene önce bulduğum bir sikke ile antika eşyalar toplamaya başladım. Daha sonra antika durumunda olan silahlara ilgim arttı ve 100'ün üzerinde 1800 ve 1900 yıllara ait antika silahlar koleksiyonumda mevcut. Yani silah icat edildikten sonra yerli ve yabancı ülkelere ait silah ve antika objeleri ilçemizde 2002 yılında açtığım teşhir salonumda sergiliyorum. Başkentte Kastamonu Günleri'nde ilgi çekmek ve koleksiyonumu tanıtmak için buradayım. Silah meraklısı insanların ilgi odağı oldum. Meraklılar sürekli sorular sorarak silahların işlevleri hakkında bilgi almaya çalışıyor. Böyle bir koleksiyona sahip olduğum için mutluyum."

Kastamonu Günleri kapsamında Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu'dan Kastamonu'ya cephane taşırken donarak şehit olan Şerife Bacı'nın heykeli ile yine Kurtuluş Savaşı'nda gemilerle İnebolu açıklarına getirilen cephanenin sahile çıkartılmasını sağlayan tarihi kayıklarla birlikte İnebolu Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e yaptırılan Atatürk'ün bal mumu heykeli de ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.



HÖ(AY/İD)