İstiklal Marşı'nın okunmasıyla ile başlayan törende 23 Nisan şarkıları söylendi. Daha sonra bir öğrenciler hep birlikte 'Andımız'ı okudu. Daha sonra kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 23 Nisan 1920 tarihinin Türkiye için önemli bir dönüm noktasını olduğunu söyledi. Dinçer, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayıp 9 Eylül 1922'de İzmir'de sona eren Kurtuluş Savaşı'nın sevk ve idaresinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çatısı altında gerçekleştiğini, bir milletin direniş ruhu ve istiklal iddiasının tüm dünyaya buradan duyurulduğunu anlattı. Bakan Dinçer şunları söyledi:

"Uçurumun kıyısından dönmüş bir ülkenin yorgun, yoksul ve ümitsiz insanları, bir destan yazarak isimsiz kahramanlara dönüştüyse, bu sonuçta en büyük paye ise bu büyük destanın başkahramanı olan Mustafa Kemal Atatürk'e aittir. Cumhuriyetimizin ve demokrasinin temelleri de onun önderliğinde kurulan Büyük Millet Meclisi'nde atılmıştır."

AYRIM YAPMADAN EĞİTİM

Eğitim ve öğretim hizmetlerinde, kız- erkek ya da engelli ayırımı yapmaksızın herkesi eğitmeyi, rekabet içinde geliştirmeyi ve hayata hazırlamayı hedeflediklerini kaydeden Bakan Dinçer, öğrencilere de şöyle seslendi:

"Ülkesinin çocuklarına, gençlerine gerekli yatırımı yapmayan, gereken sorumluluğu ve özeni yerine getirmeyen toplumlar, bu ihmalin faturasını çok daha büyük maliyetlerle ve bedellerle ödemektedir. Dolayısıyla çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Cumhuriyet'in 100'üncü yılı hedeflerine ulaşmak için, dünyanın en büyük ilk on ekonomisi arasına girecek sıçramayı gerçekleştirmek için sizlere güveniyoruz. Bu duygularla 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı'nın dünya çocukları arasında sevgiyi, barışı, kardeşliği güçlendirmesini, tüm çocuklarımıza mutluluk ve neşe getirmesini diliyorum."

Mehmet Akif İlköğretim Okulu öğrencisi Işınsu Kasapoğlu ile 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencisi Batuhan Kargavuş törenin sunuculuğu yaptı. Tören geçişi ve gösteriler sırasında, protokol tribünlerinin karşısındaki tribünlerde yer alan öğrenciler, ellerindeki kartlarla çeşitli mesajlar içeren yazı, motif ve şekiller oluşturdu. 

Öğrenciler adına konuşan Pusraklar İlköğretim Okulu öğrencilerinden Şeyma Arslanmirza ise, tablet bilgisayara geçişte emeği geçen tüm büyüklere teşekkür ettiklerini bildirdi. İltekin İlköğretim Okulu öğrencisi Aslı Şen şiir okudu.  

JANDARMA BANDOSUN'DAN EUROVİZYON ŞARKISI 'LOVE ME BACK' 

Jandarma bandosunundaki astsubayların seslendirdiği Eurovizyon Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek Can Bonomo'nun “Love Me Back” şarkısı ile Sertap Erener'in 'Rengarenk' şarkısı büyük beğeni topladı.

'YILDIZLAR ENGEL TANIMAZ'

Öğrencilerin çeşitli kıyafetlerle yer aldığı geçiş töreninde engelliler, üzerinde 'Yıldızlar, engel tanımaz' yazan trenle geçiş yaptı. Geçiş töreninde, bir sağlık personelinin kucağındaki biberonlu bebek ile küçük yaştaki çocukların birlikte yürümeleri ilgi çekti. Öğrenciler, halk oyunları ile hazırladıkları çeşitli gösterileri sundu. Sahaya en son anaokulu öğrencileri gelerek, çeşitli gösterilerle ilgi odağı olurken, gösterilerin yapıldığı sahaya kurulan şişme kaydırak, trambolin ve tırmanma alanlarında coşkuyla oynadı.

Bakan Dinçer de tribündeki öğrencileri selamladıktan sonra oyun alanındaki çocukları izledi.



ÜK(AY/COŞ)