MAKBUZSUZ BAĞIŞ YOK

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Belediyesi Encümen Salonu'nda aynı zamanda MHP'den belediye başkan yardımcısı ve belediye meclis üyesi olan Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk ve Balıkesirspor 2. Başkanı Yusuf Özenç ile basın toplantısı düzenledi. Başkan İsmail Ok, "Hani bir halk deyimi vardır. 'Tuz koktu' diye. Maalesef tuz koktu. Balıkesir'de herkesin gözü önünde çirkin olaylar yaşanıyor. Bugün bunları açıklayacağım" dedi. Balıkesirspor kulübünün belediyenin ve valiliğin desteği, işadamlarının yaptığı bağışlar, forma, reklam, stad ve Türkiye Futbol Federasyonu gelirleriyle yaşama mücadelesi veren bir dernek olduğunu vurgulayan Ok, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef son günlerde kulübümüze bağışta bulunan kişi kurum ve kuruluşlara yine kulübümüze reklam veren iş çevrelerine gidilerek, Balıkesir Belediyesi'nin kulübümüze yaptığı desteği kesmeye, bağış yapanları ve reklam verenleri caydırmaya yönelik `bunlar sizden zorla mı bağış alıyorlar' şeklinde sorular sorularak bu kişilerin üzerinde maddi manevi baskı uygulanmaktadır. Şunu herkes kesin olarak bilsin ki, Balıkesirspor kulübüne ve belediyemize hiç kimseden hiçbir kurum ve kuruluştan bir tek kuruş dahi makbuzsuz bağış veya destek alınmamıştır. Zaten bu bağışların çok büyük bir bölümü bağışı yapanlar tarafından kulübümüze ya da belediyemizin banka hesaplarına yatırılmıştır. Kesinlikle makbuzsuz bağış kabul edilmesi sözkonusu olamaz. Bütün bunlara rağmen maalesef kulübümüzün son yıllarda aldığı başarılı sonuçlar, belediyemizin yaptığı hizmetler ve yatırımların Balıkesir halkının büyük desteğine mazhar olması bazı kesimleri rahatsız etmiş, çeşitli oyunlarla baskılarla müfettiş engellemeleriyle halkımızın Balıkesirspor yönetimi ile belediye yönetimine duyduğu güveni sarsmaya çalışmaktadırlar. Güneş balçıkla sıvanmaz."

"ALNIMIZ AÇIK"

Evsel katı atıklarının geri dönüşümü projesi için Avrupa Birliği'nden 27 milyon liralık hibe aldıklarını hatırlatan Başkan Ok, şunları söyledi:

"Bu hibe Türkiye'nin en büyük hibesidir. Durum böyleyken maalesef devletin görevlileri ellerine bir liste almışlar. Taksi dolmuşçusu da dahil olmak üzere `bu bağışları siz baskıyla mı verdiniz', hatta `bu parayı belediye başkanına elden mi verdiniz' gibi utanç verici sorular soruyor. Bu şaibeler ortaya çıktığında, dedikodular attığında Kulüp Başkanımız Tuna Aktürk, 'Gelin Balıkesirspor kulübünü inceleyin' dedi. Balıkesir Emniyeti'nden gelen arkadaşlarımız günlerce incelemelerine rağmen, bu ayrı bir uzmanlık konusu olduğu için işin içinden çıkamadı. Bakanlıktan bu konunun uzmanı iki müfettiş geldi. Günlerce kulüpte kaldılar. Bağışlar makbuzları didik didik incelendi. Sonuç ne? Allah'ımıza şükürler olsun alnımız açık, vicdanımız rahat. Sadece `demirbaş kayıtları düzgün tutulmamış' dediler. Bazı art niyetli kişilerin yolsuzluk iddiaları vardı. Yolsuzluk olmadığı ortaya çıktı. Şimdi de Maliye kulübümüzün defterlerini inceliyor. Süper Lig takımları hariç böyle bir inceleme Türkiye'de söz konusu değildir. 2011 tarihinden bu yana neredeyse bir yıldır evrakla savcılıkta duruyor. Hiçbir şey çıkmayınca şimdi ellerine bağış yapan kurum kuruluş kişilerin listelerini alarak, kapılarını çalarak, biraz önce bahsettiğim `İsmail Ok'a bu bağışları elden mi verdiniz, sizi tehdit mi etti? gibi utanç verici soruları soruyor. Kim? Devletin içine sızmış bir takım çeteler. Bu sözler bana aittir, sorumluluğu da bana aittir."

"BALIKESİRSPOR'DAN ELİNİZİ ÇEKİN"

Göreve geldiklerinden bu yana boğazlarından bir kuruşun geçmediğini belirten Başkan Ok sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arkadaşlarıma da kefilim. İnşallah bundan sonra da geçmeyecektir. Bu gönül o kadar rahat, bu alnımız o kadar temiz. Savcılık inceliyor, müfettişler denetliyor. Varsa bir şey gereğini yapın. Ama lütfen Balıkesirspor'dan elinizi çekin. İşte Balıkesirspor'un geçen yıl hükümet yoluyla cebren gasp edilen şampiyonluğu bu sene de bir takım entrikalarla engellenmeye çalışılıyor. Lider giden takımdan rahatsız olan bir takım çevreler kendilerini ortaya koyamayarak el altından şikayetlerle asılsız ihbarlarla Balıkesirspor'un PTT 1. Lig yolundaki şampiyonluğunu önlemeye yönelik her türlü entrikayı çeviriyorlar. Bırakın çalmayı çırpmayı, israf bile etmiyoruz. Eğer hibe almak suçsa işte Avrupa Birliği'nden 27 milyon liralık hibe aldım. Kendimi ihbar ediyorum. Balıkesirspor için sanayiciden, işadamından da yalvarırcasına yardım istedim. Ne umuyorlardı? `Yöneticiler paraları iç etti, bunları yakalayacağız, suçüstü yapacağız' Bütün bu hayalleri yıkıldı. Şimdi bir tek ümitleri kaldı. Hükümet ve siyaset gücü kullanılarak bağış yapanlar tehditle, şantajla belediyeden ve Balıkesirspor kulübünden şikayetçi olmaya zorlanıyor. Bunları devletin içine sızmış çeteler yapıyor. Bunu bu kadar net söylüyorum. Hiçbir şeyden korkumuz yok çünkü çalmadık çırpmadık."

OPERASYONUN ALT YAPISI HAZIRLANIYOR

Şanlıurfaspor'un resmi internet sitesinden indirilen bir yazıyı gösteren Başkan Ok, "Devlet Bakanı'nın 1 trilyonluk bağış yaptığı yazıyor. Balıkesir halkının verdiği bağışlar sorgulanıyor da bunlar neden sorgulanmıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kasımpaşaspor takımlarının kaynakları nereden geliyor? Bu değirmenin suyu nereden geliyor. Türkiye'de şikelerin döndüğüne dair Malatyaspor'un teknik direktörünün istifası ve isyanı var. Bunları üzerine neden gidilmiyor. Alnının teri ile, namusu ile şehrinin takımını layık olduğu yere çıkarmak için her türlü maddi manevi fedakarlıkta bulunan bu değerli yönetici arkadaşlarıma ve şahsımıza yönelik çirkin karalamalar devlet gücü ve devletin içine sızmış çeteler kullanılarak, zorla operasyon yapılmanın yolları ve alt yapıları hazırlanıyor. Bu 1.5 yıldır devam ediyordu zaten Büyükşehir belediye yasasıyla birlikte de hızla arttı. Devletin resmi görevlileri elinde liste zorla mı bağış aldılar diye soruyor, böyle şey olmaz" dedi.

CY(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)