Amasra Belediye Başkanı CHP'li Emin Timur ve meclis üyeleri, HEMA A.Ş.'ye ait Tarlaağzı mevkiinde yapımı devam maden ocağında incelemede bulundu. Yerin 710 metre altına inen Timur ve meclis üyelerine, HEMA Genel Müdür Yardımcısı Selim Şenkal çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Selim Şenkal, Tarlağağazı, Kazpınarı ve Amasra kuyuları arasındaki bağlantı çalışmalarının devam ettiğini, yıl sonuna kadar kömürün çıkartılacağını ifade etti.

Maden ocağında 650 metre uzunluğundaki galerileri gezen Timur kömür çıkartırken, ocağın yapımında çalışan Çinli işçilerle selamlaştı. Şirketin yaptığı yatırımla ilgili bilgi verdiğini belirten Timur, "Özel şirketin böyle devasa bir yatırım yapması hepimizi sevindiriyor. Buradan çıkacak kömürün çok değerli olacağını biliyorum. Çünkü burada emek ve zahmet var. Şirkete çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

TERMİK SANTRALE KARŞI GELDİ

Timur gazetecilerin termik santral konusundaki görüşlerini sorması üzerine, "Biz dün ne diyorsak bugün de onu diyoruz. Termik santralin Amasra'ya yapılmasına kesinlikle karşıyız. Zonguldak, Bartın ve Karabük illerini kapsayan çevre düzeni planında sanayi bölgesi olarak Zonguldak Filyos vadisi gösterilmiştir. Dolayısıyla santralin oraya yapılması gerekir" diye konuştu.



AA(MÇ/AAA)