Bodrum Kaymakamlığı'ndan alınan izine rağmen bugün 18.00'deki mitingin iptal edilerek ileri bir tarihe alınmasının ardandan, cezaevindeki başkanı desteklemek isteyenler bireysel olarak Bodrum Belediye Meydanı'nda toplandı. 30 derece sıcaklığa karşın toplanan yaklaşık bin kişi bir saat boyunca meydanda bekledi. Kalabalık gruba, Mehmet Kocadon'un kardeşi Mahmut Serdar Kocadon ve eşi Hülya Kocadon'da katıldı. Kocadon ailesine vatandaşlar sarılarak destek verdi, yanlarında olduklarını belirtti. 'geçmiş olsun' temennilerini kabul eden Hülya Kocadon, "Dimdik ayaktayız, her zaman başımız dik olacak. Hiçbir zaman pes etmeyeceğiz" dedi.

Uzun bir bekleyişin ardından Mehmet Kocadon'un çocukluk arkadaşı turizmci Mesut Özmutlu kalabalığa yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bugün her kesimden topluluk bir araya geldi. Saygıdeğer başkanımız Mehmet Kocadon'un dediği gibi, Bodrum medeniyete açılan ilk kapıdan birisidir. Dolayısıyla burada medeni bir şekilde, onlara karşı sevgimizi ve özlemimizi belirtmek için buradayız. Ben şahsım adına ve sizlerle hep beraber Mehmet Kocadon ve diğer arkadaşlarımızın suçsuzluğuna sonsuza kadar inanıyorum ve güveniyorum. Bugün yapabileceğimiz en güzel şeyi yapıyoruz. Hukuka ve adalete hepimizin güvencesi sonsuz. Hukukun ve adaletin çok ama çok acele bu süreçte bizleri, Mehmet Kocadon ve ekibini iyi haberlerle sonuçlandıracak hiç birimizin şüphesi yok. Biz medeniyetin beşiği olan Bodrum'da yaşayan halk Mehmet Kocadon'un ve ekibinin suçsuzluğuna kendi çocuklarımız kadar güveniyoruz" dedi.

Mehmet Kocadon'a destek toplanmasını duyunca gelmek istediğini belirten Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Zeynep Oral, "Mehmet Kocadon en aşağılayıcı bir biçimde eller kelepçelenerek polisler arasında fotoğrafları çekilerek götürüldü. Ben hiçbir AKP'linin bu şekilde elleri kelepçelenerek götürüldüğünü görmedim. Bu davranış, bizden olmayanın başına neler gelir, bak gördün mü? demektir. Acaba, başkan AKP'ye geçseydi, bugün hapiste olur muydu? Bu soruyu da sormamız gerekir. Benim bu konuyla ilgili çok büyük kaygılarım var. O'nun yanlış birşey yaptığına inanmıyorum. Dürüst, samimi, Bodrum için gerçekten çok çalıştı. Geçmişle bugünü karşılaştırdığımızda, Gümbet'ten başlayıp Bodrum'da yaşanır bir hale geldi. Bir sürü iyi proje yaptı. Rantın çok yüksek olduğu bir yerde, bütün bunları başarmak çok güçtür. Bende O'nun yanında olmak istiyorum" dedi. DESTEK VERENLER ARASINDA ÇIĞ'DA VAR

Şair ve Yazar Muazzez İlmiye Çığ'da Bodrum Belediyesi Meclis Salonu'ndaki söyleşisinin ardından, Bodrum Belediye Meydanı'nda toplanan kalabalığın yanına geldi. Çığ, Mehmet Kocadon'un eşi Hülya Kocadon'un koluna girerek destek oldu.

"SİYASİ BOYUTTAN RAHATSIZIZ"

Mehmut Kocadon'un tutuklanmasından bu yana sessizliklerini koruyan Kocadon ailesi, bugün de konuşmadı. Mahmut Kocadon, yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı. Kocadon, "Biz buraya konuşmayalım diye geldik. Şimdi burada konuşursak, sloganlar atılacak. Biz böyle olsun istemiyoruz. İnsanlar da öfkeli. Mehmet'te konuşmamızı istemiyor. Olayın siyasi boyutu problem olacak. Tek korkumuz budur" dedi.

Destek toplanması yapılan konuşmaların ardından, bir süre bekleyişini sürdürerek, sessiz şekilde dağıldı.

SS(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)