Çanakkale'de kurulan Metal Madencileri Derneği yöneticilerinin makamında kendisini ziyaret etmesinin ardından basının karşısına çıkan Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, "Metal Madencileri Derneği kurmuşlar, ziyarete geldiler. Konuştuk. Beni ikna etmeye çalıştılar. Onlara, beni ikna edemeyeceklerini söyledim" dedi.

Belediye Başkanı Gökhan, Önümüzdeki hafta Çan İlçesine bağlı Kızılelma Köyü'nde yapılacak ÇED toplantısında, Kazdağları'ndaki altın aranmasına ve işletilmesine karşı olduklarını bir kez daha dile getireceklerini söyledi. Başkan Gökhan, Kazdağları'nın altındaki altının üstündeki doğanın yanında milyonda bir dahi değeri olmadığını iddia etti. Altının bir kere çıkarılıp yurt dışına götürüleceğini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne de sadece yüzde 4'lük bölümünün kalacağını söyleyen Başkan Gökhan, oysa Kazdağları'nın sürdürülebilir bir tarım potansiyeline sahip olduğunu hatırlattı.

'ÇANAKKALE HALKI GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMALI'

Kazdağları bölgesinde altın tekellerinin usul usul, saman altından su yürüterek arama ve işletme süreçlerini devam ettirdiklerini belirten Başkan Gökhan şöyle konuştu:

"Biz de mücadelemize devam ediyoruz. Sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetim olarak el ele bu süreci değerlendirmeye ve karşıtlıklarımızı ortaya koymaya devam edeceğiz ve kamu oyunu bilgilendirmeyi sürdüreceğiz. Çünkü onların yanında devlet var, Ankara, AKP gibi siyasetçileri var, çıkarcılar var, emperyalist yandaşları var. Ama bizim yanımızda halk, çevreye duyarlı vatandaşlar var. İnsan hakkını kutsal sayan anlayıştaki insan topluluğu var. Biz bilinçlendirme çalışmalarımıza devam edeceğiz. Siyanürle altın arayıcılarına karşı mücadelemizi hep birlikte sürdürmeye devam edeceğiz. Çanakkale halkı geleceğine sahip çıkmak zorundadır."

Başkan Gökhan, işletme aşamasında da, altın çıktıktan sonra da ölünceye kadar bu mücadeleyi yapmaya kararlı olduğunu vurgulayarak, "Belediye başkanı olsam da olmasam da mücadele edeceğim" dedi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın toplantısını izleyen basın mensupları ise, soru cevap bölümünde kendilerine ikram edilen sarı elmalardan yedi.



BG,EK(AÖ/COŞ)