Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, DHA’ya yaptığı açıklamada, bazı kesimlerin şikayetleri üzerine belediyenin belirli aralıklarla Sayıştay denetçileri tarafından denetlendiği ve çeşitli konularda soruşturma geçirdiklerini söyledi. Ergün, daha önceki belediyelerin çeşitli kurum ve kuruluşlara tahsis ettikleri yerler konusunda da belediyenin sorgulandığını ifade etti. Ergün, “Üç yıl önce yapımını tamamlayıp oda ve derneklere tahsis ettiğimiz 17 dükkan için soruşturma geçiriyoruz. Bunun yanı sıra 1999 yılında Manisa Belediyesi tarafından Manisaspor’a veya cami yaptırma ve yaşatma derneklerine tahsis edilen taşınmazları da bize soruyorlar. Ben bu konuların gündeme gelip soruşturma konusu olabileceğini hiç düşünmezdim. Çalmıyoruz, çırpmıyoruz. Benim ifademi alan müfettişe, bakanlığın Manisa Belediyesinin yatırımları için gerekli izinleri neden vermediklerini, verseler de niye bu kadar uzun zaman beklettiklerini sordum. Cevap veremedi. Ama biz halkın yanında olan ve hizmet alanımız içine giren her şeyden hesap veriyoruz” diye konuştu.

Kendi dönemlerinde oda ve dernekler başta olmak üzere yapılan tahsisleri anlatan Ergün, “Mesela, 17 metrekarelik dükkanı engelliler derneğine vermişiz. Kendilerine gelir sağlamaları için. Bundan soruşturma geçiriyoruz. Ben bizi şikayet edenlere sesleniyorum. Diğer tahsisi yapılan yerlerin listesini onlara vereyim bunları da şikayet etsinler. Hiç kimseye veremeyeceğimiz hesap yok. Her bir yaptığımız hizmeti şeffaf belediyecilik adına belediyemizin internet sitesinden halkla paylaşıyoruz” diye konuştu.

AYVALIK BELEDİYESİ

Ayvalık Belediyesi’ne yapılan operasyona da değinen Cengiz Ergün, “Maalesef Türkiye’de, iktidarın yanında olmayan her belediye baskı altında. İktidara yakın olmayan belediye başkanları içeri atılma korkusu yaşıyor. Bu baskıyı biz de hissetmeye başladık. Şimdi Türkiye yerel seçim trafiğine girdi sayılır. Bundan sonra bu baskıyı daha da fazla hissedeceğiz. Önümüzde bir Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon örneği var. Başkanı ve ekibini görevden alıp içeri attılar. 4 ay sonra bıraktılar ve iade-i itibar yaptılar” dedi.

İÇERİ ATMAYACAKLARINI NEREDEN BİLEYİM

Ergün, diğer başkanlar gibi içeri atılma korkusuyla yaşadıklarını dile getirerek, “Ben nereden bileyim beni de içeri atmayacaklarını? Belki beni de içeri atarlar. Ne malum beni de alıp 3-5 ay içeri atmayacakları? Başımıza gelirse çekeceğiz. Eğer böyle 4-5 metrelik büfe, manavlar ile uğraşılacaksa, bu siyaseti yapmayalım ve yapmasınlar” dedi.



İK(İÖ/AAA)