23 Nisan kutlamalarında, ilköğretim okulu öğrencilerinin hazırladığı gösteriler sunulurken Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu da sahada, çocuklarla söylenen şarkılara eşlik etti. Bu sırada, gösteri grubunda yer alan İlköğretim okulu öğrencisi Ahmet Doğru, Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın yanına giderek, "Babam öldü, yetim kaldık. Annem emekli maaşı alamıyor" diyerek yardım istedi. Başkan Bakırcı da okulunu ve adresini sorduğu Ahmet'e, "Ailenle birlikte bana gel" diyerek yardım edeceğini söyledi.

28 BİN LİRALIK BORÇ ÖDENDİ, EMEKLİ OLMA YOLU AÇILDI

Başkan Bakırcı, ertesi gün Ahmet Doğru’nun annesi Reyhan Doğru ile iletişim kurdu. Reyhan Doğru’dan eşinin vefat ettiğini ve SGK’ya 28 bin liraya yakın bir borç olduğunu, bu borcun ödenmesi halinde emekli maaşı almaya hak kazanacağını öğrenen Bakırcı’nın durumu ilettiği bir işadamı arkadaşı borcu ödedi. Borcun ödenmesinin ardından Reyhan Doğru’nun emekli aylığı alabilmesi için işlemler başlatıldı.

BAŞKANA TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Ahmet Doğru, annesi Reyhan ve kardeşi Abdülkadir ile birlikte Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı makamında ziyaret ederek yardımından dolayı teşekkür etti, elini öptü. Ahmet Doğru, "Başkanımız bize yardımcı oldu. Annem maaş alacak" diyerek sevincini dile getirdi. 

Belediye Başkanı Halil Bakırcı da, 23 Nisan törenleri sırasında diğer çocuklardan biraz farklı görünen Ahmet’e ilgi ile baktığını belirterek, "O da yanıma geldi, annesinin emekliliği için yardım istedi. Konuyu öğrendik. Vefat eden babasının SGK'ya 28 bin lira  borcu vardı. Bir işadamı arkadaşımdan destek istedim, o da borcu ödedi. İşlemler başlatıldı. Kısa süre sonra anne aylık almaya başlayacak. Devletin desteği ile yaşamlarını sürdürecekler" dedi.



MK(TM/COŞ)