Büyükşehir Belediyesi'nin Nisan ayı olağan meclis toplantısında söz alan Başkan Mustafa Akaydın, CHP'li ve MHP'li belediyeler üzerinde iktidarın yoğun baskısı olduğunu belirtti. Akaydın, bu durumun personeli üzerinde yarattığı korkudan dolayı onları çok titiz çalışmaya ittiğini söyledi. Hal böyleyken CHP'li belediyeler hakkında olası her türlü iddianın savcılık eliyle soruşturma konusu haline getirildiğini iddia eden Başkan Akaydın, "Bu meclisi biliyorum, savcı da izliyordur. Savcı her yerimi izliyor. Umarım yatak odamı izlemiyordur" dedi.

'BENİM KELLEM GİDECEK' 

Başkan Akaydın, Kızıllı Katı Atık Değerlendirme Tesisi ihalesine yönelik eleştirilere cevap verirken CHP'li 3 encümenin yasa ve yönetmeliğe uygun ihaleye muhalefet şerhi düştüğünü belirterek, iki elini kelepçelenmiş gibi gösterip, "Kendilerini kutluyorum savcılara böyle olması için yol gösterdikleri için" dedi.

Başkan Akaydın, ihale onay sürecine ilişkin değerlendirme yaparken İzmir Büyükşehir Belediyesi örneğini verdiğini hatırlatarak, "Benim boynum, sizin kollarınız giyotinin altında. Bir şey olursa sizin elleriniz ama benim kellem gidecek' demiştim. Bu sözümü hiç unutmayın" diye konuştu.



EB (HA/RT)