Dün saat 14.00 sıralarında Vasıf Çınar Caddesi’ndeki başkanlık makamına gelen işadamı Hüseyin Şahingiray ile beraberindeki üç kişi, Başkan Ok'un odasına girdi. İddiaya göre kısa bir süre görüştükten sonra tartışma çıktı. Makam odasında başlayan sözlü tartışma, yardımcı odalarının bulunduğu koridorda devam etti. Tartışmanın büyümesi üzerine dört kişinin Başkan Ok'la birlikte Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk ve özel güvenlik kalem müdürü ve özel güvenlik görevlisini darp ettiği öne sürüldü. Arbede sırasında başkan yardımcılarının bulunduğu kattaki bazı camlar kırıldı.

Olayın ardından dört şüpheli kaçarken, polis çağrıldı. Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, binada inceleme yaptı. Polis, Başkan Ok ve kavgaya tanık olanların bilgisine başvurdu. Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. Başkan Ok ile yardımcısı Tuna Aktürk, hastaneden darp raporu aldıktan sonra İl Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdi. Polis olayın ardından Hüseyin Şahingiray ile C.K., M.R.Ö., A.A.’yı gözaltına aldı. Belediye Başkanı Ok, saldırırn ardından yaptığı açıklamada, saldırının Şahingiray ve ortaklarının belediyeden kiraladıkları bir kafeteryayı başka şirkete devretmelerine yasak olduğu için izin vermemelerinden kaynakladığını ileri sürmüştü.

Gözaltına alınan 4 kişi, polisteki işlemlerinin ardından bugün öğle saatlerinde 'Kasten yaralama' ve 'Tehdit' suçlamasıyla sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Başkan Ok'a yapılan saldırıyı kınadı.

CY (İÖ/SSA) (FOTOĞRAF)