Olay, Başkale İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıkta bulunan İran sınırındaki Erenler Köyü'nde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Aralarında geçmişe dayanan husumet bulunan amca çocukları arasında kavga çıktı. Taş ve sopaların kullanıldığı kavga, ailelerin diğer fertlerinin de katılması üzerine büyüdü.

Amca ve kuzenleri tarafından dövülen İrfan ve Yunus Deli kardeşlerden birinin evden aldığı Kalaşnikof marka otomatik tüfekle ateş açtığı öne sürüldü. Açılan ateşle 48 yaşındaki Kadir Deli öldü, kardeşleri 38 yaşındaki Cengiz, 32 yaşındaki Abdulkerim, 46 yaşındaki Hamit ve babaları 65 yaşındaki Hıdır Deli ağır yaralandı. Olaydan sonra İrfan Deli ile Yunus Deli kaçtı.

Olayın bildirilmesi üzerine jandarma ve sağlık ekipleri köye sevk edildi. Yaralılar Cengiz, Abdulkerim, Hamit ile babaları Hıdır Deli, ambulanslarla Başkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Cengiz ve Abdulkerim Deli de kurtarılamadı. Durumları ağır olan baba Hıdır ve diğer oğlu Hamit Deli ise, yapılan ilk müdahale ardından Van'a sevk edildi. Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören baba Hıdır Deli de gece yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bölyece olayda yaşamını yitirenlerin sayısı 4'e yükseldi. Hamit Deli'nin hastanedeki tedavisi sürüyor.



EE(FE/İD)