BDP ilçe binası önünde kurulan ve bugün açılışı yapılan demokratik çözüm çadırının 19 Mart’a kadar açık kalacağı bildirildi. Kürt dili üzerindeki baskının kaldırılması, siyasi tutsakların serbest bırakılması, askeri operasyonların durdurulması, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılıp, çözüme katkı sunması için sağlık, güvenlik ve iletişim koşullarının sağlanması talepleri ile açılan çadır önünde de basın açıklaması yapıldı. Başkale Belediye Başkanvekili Reşit Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Yağızer, BDP İlçe Başkanı Selahattin Bozkurt, görevden alınan Başkale eski Belediye Başkanı İhsan Güler'in  katıldığı basın açıklaması, BDP İlçe Başkanı Bozkurt tarafından okundu. Bozkurt, yapılan operasyonlarla Kürt halkının iradesinin hedef alındığını öne sürerek şöyle dedi:

"Başta halkımızın seçilmiş milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanlarımız, parti meclis üyelerimiz ve parti çalışanımız tutuklanıp cezaevine gönderilmiştir. Kürt halkı coğrafyası, siyasi ve askeri operasyonlarıyla açık cezaevleri haline dönüştürülmüştür. Halkımız, savaş uçaklarıyla katledilmiştir."

Açıklamadan sonra aralarında BDP İlçe yöneticilerinin de bulunduğu 25 kişinin katılımıyla açlık grevi başlatıldı. Açlık grevinin, iki gün aralıklarla 19 Mart’a kadar dönüşümlü olarak devam edeceği belirtildi.



FB(FE/ESM)