Ailesi ile birlikte 3 ay önce Antalya’nın Aksu İlçesi’nden Fethiye'nin Karadere Beldesi'ne taşınan Devran Can, anne babası Makbule ve Doğan Güler çalıştığı sırada, 10 yaşındaki ağabeyi Ufuk Can Güler ile birlikte oyun oynamaya çıktı. Yaşları 6 ile 11 arasında değişen 5 çocukla birlikte top oynayan Devran Can Güler, bu sırada kendisinden yaşça büyük arkadaşlarıyla itişti. İtişmenin ardından şakalaşmalar kovalamacaya dönüşürken, bazı çocuklar Devran Can Güler’e taş atmaya başladı. Taş atan çocukları engellemeye çalışan Güler’in ağabeyi Ufuk Can, bunda başarılı olamadı. Bu sırada atılan bir taş Devran Can'ın sağ kulağının hemen üst kısmına isabet etti. Devran kanlar içinde yere yığılırken, diğer çocuklar ise kaçtı.

Ufuk Can Güler'in haber vermesi üzerine gelen baba Doğan Güler, baygın haldeki oğlunu hastaneye götürdü. Fethiye Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınan Güler’in beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Ölümle yaşam arasında gidip gelen Devran, 3 saat süren beyin ameliyatının ardından yeniden hayata tutunmayı başardı. Konuşma güçlüğü çeken ve ayakta durmakta zorlanan Devran'ın tedavisi hastanede sürüyor.

Kardeşiyle yeniden oynayacağını günleri sabırsızlıkla bekleyen Ufuk Can, bütün çabalarına rağmen taş atan çocukalara engel olamadığını kaydetti. Çok korktuğunu anlatan Ufuk Can, "Kardeşimle top oynadığımız sırada 5- 6 çocuk daha geldi. Oynarken itiş kakış oldu. Ardından da taş attılar. Kardeşim yaralandı" dedi.

AİLESİ PERİŞAN OLDU

Maddi durumlarının iyi olmadığını anlatan Doğan Güler ise eşi Makbule ve diğer çocukları Meltem ve Ufuk Can ile birlikte hastane bahçesinde kalıyor. Çocuklarını bırakacak kimsesi olmadığını söyleyen baba Doğan Güler, seralarda geçici işçi olarak çalıştıklarını anlattı. Hastaneye geldikleri sırada küçük oğullarından ümidi kestiklerini belirten Güler, "Doktorların başarılı müdahalesi ile çocuğumuz hayata döndü. Taş atan çocuk tespit edilmiş. Şikâyetçi olacağım çünkü günlerdir hastane bahçesinde yiyecek yemek bulamıyoruz. Kimse gelip bize destek olmadı" diye konuştu.

Diğer yandan olayın ardından soruşturma başlatan Eşen Jandarma Karakol Komutanlığı, Devran Can Güler'in yaralanmasına 11 yaşındaki B.K.K.'nin neden olduğunu belirledi. Ancak B.K.K.'nin yaşı küçük olduğu için hakkında herhangi bir işlem yapılmadı.