Basın Müzesi için son bağışı 4 Eylül 1990’da silahlı saldırıcı sonucu öldürülen gazeteci-yazar, imam, müftü ve düşünür Turan Dursun’un oğlu Abit Dursun yaptı. Dursun, babasının öldüğü gün üzerinde olan ve duran saati ile yeleğini Basın Müzesi’ne bağışladı.

İGC Başkanı Atilla Sertel, yaşamlarına ve anılarına duyulan saygı nedeniyle, “Öldürülen Gazeteciler Odası” bölümü hazırladıklarını söyledi. Abit Dursun ise babasının öldürüldüğü dönemde aydınların sürekli katledildiğini belirterek “Karanlık odaklar baktılar ki katlettikleri kuzey yıldızına döndü, bundan vazgeçtiler. Bugün ise aydınlar için toplama kampları oluşturuldu. Basın Müzes,i çok önemli bir işlev görecek. Burada sergilenenlere eşya gözüyle bakmamak gerekir. Gelecek kuşaklar tarihsel kaygı ve mücadele görecekler" dedi. Abit Dursun ve eşi Nilgün Dursun, yelek ve saati Atilla Sertel’e verdi.

Restore edilen Ayavukla Kilisesi’nin müştemilatında açılacak Basın Müzesi’nin en ilgi çeken bölümlerinden biri “Öldürülen Gazeteciler Odası” olacak. Metin Göktepe’nin öldüğü gün üzerinde olan kazağı ve özel eşyaları, Çetin Emeç’in daktilosu ve gelen tehdit mektupları, Apdi İpekçi’nin daktilosu, Uğur Mumcu’nun kullandığı ilk bilgisayar da burada sergilenecek.