Basın Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, dün yapılan Yüksek Kurul toplantısında, Suriye’de tutuklu bulunan gazeteciler Cüneyt Ünal ve Fehmi Kadumi’nin serbest bırakılmaları için Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bir mektup yazılmasının kararlaştırdığı bildirildi. Bu sabah İstanbul’da bulunan Suriye Arap Cumhuriyeti Başkonsolosluğu’na teslim edilen "Orhan Birgit Basın Konseyi Başkanı" imzalı mektupta şu ifadeler yer alıyor:

“Sayın Beşar Esad ,Suriye Arap Cumhuriyeti, Devlet Başkanı. Bildiğiniz üzere, Türk Gazeteci Cüneyt Ünal ve Filistinli Gazeteci Beşşar Fehmi Kadumi uzunca bir süredir gazetecilik adına görevli gittikleri ülkenizde tutuklu bulunmaktalar.

Tüm İslâm âleminin ortak değeri olan Mübarek Kurban Bayramı’nın yaklaştığı bu günlerde, yalnızca mesleki faaliyetini yaptığı için tutuklanan ve 17 yıldır profesyonel olarak gazetecilik yapan meslektaşımızın serbest bırakılarak, Bayramı ailesi ve çocukları ile birlikte geçirmesini istiyoruz. Bu sebeple sizden özel olarak ricada bulunuyor ve bu ilginizin en kısa zamanda olumlu sonuç vereceğini umuyoruz."


(BB)