Bu sabah kente giden Orhan Birgit başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri Tufan Türenç, Turgut Kazan, Yalçın Büyükdağlı ve Oktay Huduti’den oluşan heyet Hatay Barosu, Antakya Gazeteciler Cemiyeti ve Hatay Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiye’ye sığınan Suriyeliler ve kamplarda yaşananlar; diğer yandan gazetecilerin çalışma koşulları hakkında bilgi topladı. Konsey Başkanı Orhan Birgit, iki gün Hatay’da kalacaklarını ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüşüp Hatay’da nelerin yaşandığını öğrenmek istediklerini belirterek, “Biz bugün ve yarın sabah şehri dolaşıp hem sivil toplum örgütü temsilcileri hem de vatandaşlarla görüşeceğiz. Daha sonra bir de elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda bir basın toplantısı yapacağız" dedi. Birgit, son günlerde Hatay’ın çeşitli yönlerden gündemde olduğunu, bu nedenle buraya geldiklerini belirtti.

ABDULLAHOĞLU: HALK RAHATSIZ

Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu da Suriye'de yaşanan olayların başta Hatay ekonomisini büyük ölçüde etkilediğine dikkat çekerek, “Daha önceki yıllarda Hatay’ın ihracatı 2,5 milyar dolar idi, şimdilerde bu tamamen yok oldu. Nakliyeci ve ihracatçı firmalar iflas durumuna geldi. Birde şehirde çeşitli insanların serbestçe dolaşmalarından vatandaşlar çok huzursuzlar" diye konuştu.

Hatay halkının kendi arasında hiçbir şekilde sorunu olmadığını belirten Abdullahoğlu, dolaşımları serbest bırakılan yabancı uyrukluların bu denli serbest bırakılmamalarını istedi.