Adapazarı’nda geçen 26 Eylül’de Sakarya Anadolu Gazetesi’nde meydana gelen olayda, aynı zamanda Adapazarı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olan gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz, gazetesini denetlemek üzere İstanbul’dan Basın İlan Kurumundan gelen Devrim Ersen Özergin ve Ökkeş Buğra Atılgan'ın, Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve denetlemelerde yer alan yerel Yeni Sakarya Gazetesi Muhabiri Mustafa Süke’ye gazetesinde tabanca ile ateş etmişti. Saldırıda BİK Genel Merkezi'nden gelen Devrim Ersen Özergin ve Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat yaşamını yitirmiş, gazeteci Mustafa Süke yaralanmıştı. Cinayetlerin ardından kaçan Uyumaz ise yakalanarak tutuklanmıştı.

Olay sonrasında Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan soruşturma tamamlanarak Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz hakkında her ölüm olayı için birer kez olmak üzere 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, gazeteci Mustafa Söke’ye yönelik silahlı saldırıdan da adam öldürmeye tam derece teşebbüs suçundan da 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede gazetedeki BİK görevlilerine yönelik saldırının nasıl gerçekleştiği de yer alıyor.

Buna göre Basın İlan Kurumu görevlilerinin gazeteyi denetlemek üzere geldikleri belirtilerek Adnan Uyumaz’ın BİK denetçisi Devrim Engin Özergin'i kendi makam koltuğunda oturmasına kızarak buradan kaldırdığı, ardından şüphelinin sinirlenerek bir önceki sene yapılan denetimde kendisine ceza yazıldığını ve bu cezayı kimin yazdığını sorduğu yer alıyor.

İddianamede, Özergin'in cezayı kendisinin yazdığını söylemesi üzerine Uyumaz'ın sinirlerek Özgergin’e ruhsatlı tabancası ile defalarca ateş ettiği, bu sırada yerinden kalkarak araya girerek kendisine engel olmaya çalışan Bolat'a da öldürmek kastıyla defalarca ateş ettiği belirtildi.

İddianamede Adnan Uyumaz’ın denetime katılmak üzere gelen gazete çalışanı Mustafa Süke'yi de ateş ederek yaraladığı, bu sırada odada bulunan Ökkeş Buğra Atılgan'ın, şüphelinin Özergin'e silah çektiğini gördüğü anda odadan kaçtığı yer alıyor. Davanın duruşmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak.



ZT(MB/AAA)