BİK'in ülke genelindeki 30'uncu şube müdürlüğü dünden itibaren çalışmalarına başlarken, Şube Müdürlüğü'ne Mustafa Yüksel getirildi. BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay ile birlikte kurumun dışa açıldığını ve hızla şubeleştiğini belirten Şube Müdürü Yüksel, diğer illerde olduğu gibi BİK’in Sivas basınının daha da güçlenmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Yüksel, şöyle dedi:

"Genel Müdürümüz Mehmet Atalay’ın, 'Yük olmaya değil, yük almaya geldik’ şeklinde güzel bir sözü var. Her zaman için bulunduğu illerde basının standartlarının yükselmesine destek olan, aynı zamanda gazetecilerin sosyal ve hukuki haklarını savunan bir kurumuz. BİK, Sivas’a bir heyecan da getirecek." 

Sivas’ın çok köklü, geçmiş yıllara dayanan güçlü bir basına sahip olduğunu, kente  gelmeden önce gazetelerin tümünü incelediğini kaydeden Yüksel, BİK ile birlikte çıtanın daha da yukarılara çekileceğini anlattı, Sivas’ta yerel basının aslında ulusal gazeteler kadar güçlü olmasını arzu ettiğini, bunun için her türlü çalışmanın içerisinde olacaklarını aktaran Yüksel, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 18 yıl gazetecilik yapmış biri olarak gazetelerin, gazetecilerin, gazete sahiplerinin de sıkıntılarını yakinen biliyorum. Bu mesleğin layıkıyla icra edilebilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Bunun için gerekirse çalmadık kapı bırakmayacağız. Bunu hep birlikte başaracağız."

Yüksel, öncelikli olarak gazetelerin daha fazla tiraj elde edebilmeleri için yayın standartlarının yükseltilmesini isteyeceklerini, sonra da ilan ve reklam gelirlerini arttırmaya yönelik çalışacaklarını vurguladı. Resmi ilan ve reklamların gazete ve dergilerde yayınlatılmasına aracı olan BİK’in basın sektörüne yönelik sosyal ve ekonomik görevler üstlendiğini hatırlatan Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizden ilan alan gazetelerde çalışanlara kredi imkanlarımız var. Sektörde fikren ve bedenen çalışanlara yılda 1 defa faizsiz borç vereceğiz. Emekli olmuş veya görevini ifa ederken yardıma muhtaç olan gazetecilere yönelik de faaliyetlerimiz olacak. Hayatını kaybeden gazetecilerin yardıma muhtaç ailelerine maddi yardım yapıyoruz. Bayramoğlu’ndaki tatil Köyü de tüm sektör çalışanlarına açık. Dileyen arkadaşlarımız burada tatillerini geçirebilir."



GC(EA/İD)