Olay, pazartesi günü meydana geldi. Şanlıurfa Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Kemal Kürkçüoğlu, rahatsızlanan eşi Semra Kürkçüoğlu'nu Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Servisi'ne götürdü. Semra Kürkçüoğlu, burada işlem yaptırdıktan sonra ihtiyaç gidermek için Radyoloji Servisi'nin tuvaletine giderken koridorda hastane çalışanı Tıbbi Sekreter Emine Bekçi ile karşılaştı. Bekçi, servis tuvaletinin sadece personel tarafından kullanıldığını belirtilerek, Kürkçüoğlu'nun hastaların kullandığı tuvalete gitmesini istedi.

DARP RAPORU

Bu durumu gören başhekim Kürkçüoğlu, Emine Bekçi'nin yanına gelerek kendisinin başhekim olduğunu söyleyip, eşinin tuvaleti kullanmasını istedi. İddiaya göre bu talebe olumsuz yanıt veren Emine Bekçi ile başhekim Kürkçüoğlu arasında tartışma çıktı. Tartışma sonrası Kürkçüoğlu, konuyu hastane yönetimine aktaracağını söylerken, tartaklandığını öne süren Emine Bekçi ise özel bir hastaneden darp raporu alıp suç duyurusunda bulundu. 

SADECE TARTIŞTIK

Şanlıurfa Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Kemal Kürkçüoğlu konuyla ilgili olarak, tuvalet kullanımı nedeniyle Emine Bekçi ile tartıştıklarını ancak darp iddialarının yalan olduğunu söyledi.

İDARECİ ŞİDDETİ BİZİ ÜZDÜ

Sağlık-Sen Şube Başkanı Mahmut Atçı, üyeleri olan Emine Bekçi'nin bir sağlık idarecisinin şiddetine maruz kalmasının kendilerini üzdüğünü belirterek şöyle konuştu:

"Sağlık çalışanına şiddetin arttığı her geçen gün, bu kez bir idarecinin üyemize saldırması bizleri üzmüştür. Personelin psikolojisini en iyi bilmesi gereken idareci sıfatındaki kişi, tuvalet meselesi yüzünden üyemize sözlü ve filli saldırıda bulunmuştur. Bu dava artık adli boyuta taşındı. Arkadaşımıza geçmiş olsun diyoruz ve bundan sonra bu tür şiddet olayların yaşanmamasını istiyoruz."



AL(HK/AK)