Tokat'ta GOPÜ tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Kültür Sanat ve Spor günleri kapsamında, Tokat Devlet Hastanesi Başhekimi ve aynı zamanda Türkiye Okçuluk Federasyonu Tokat İl Temsilcisi olan Yaşar Metin Aksoy öğrencilere, 'Türk Okçuluğu' ve 'Ok Atışı' konusunda bilgiler verdi. Küçük yaşlarda izlediği, 'Kara Murat' benzeri filmlerden etkilenerek okçuluğa merak salan Aksoy, panel sonrası spor salonunda okun nasıl tutulduğunu ve atıldığı hakkında bilgiler vererek öğrencilere ok attırdı. Öğrenciler geleneksel okçuluğa ilgi gösterdi.

Yaşar Metin Aksoy, öğrenci ve öğretim görevlilerin okçuluğa yoğun ilgi gösterdiğini söyleyerek, "Panelde kısa da olsa okçuluğu özetleyebildik. Burada meraklılara, ok atışının tekniğini ve temel kısımlarını gösteriyoruz" dedi. Erkek öğrencilerin daha çok ilgi gösterdiğini belirten Aksoy, "İşin içinde tarih de olunca ilgi daha yoğun oluyor. Dünyada model okçulukta yapılıyor ama bu kadar ilgi çekmiyor. Amacımız Türkiye'de yediden yetmişe herkese ok attırmak. Altı yıl önce bu yola çıktık ve bu kavramı buraya getirdik" dedi.

Devlet Hastanesi Başhekimi ve Türkiye Okçuluk Federasyonu Tokat İl Temsilcisi Yaşar Metin Aksoy, oluşturduğu atölyede yıllardır geleneksel Türk yayı ve oku yaparak bu sporu yaşatmaya çalışıyor.