İnternet Andıcı Davası'nın 58. duruşmasında sorulan sorulara cevap vermemesi üzerine tutuklu sanık Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un çapraz sorgusuna son verildi. Başbuğ'un ardından avukatı İlkay Sezer 14 sayfalık savunmasını yaptı. Daha sonra tutuksuz sanık Yarbay Altınay Şahin, savunmasını yapması için kürsüye çağrıldı. Ancak sanık Şahin, avukatının hazır olmadığı gerekçesiyle savunma yapmadı. Bunun sırada tutuklu sanık emekli Albay Dursun Çiçek’in kızı aynı zamanda avukatı İrem Çiçek, söz alarak mahkemede gizli tanık dinletmek istediklerini söyledi. İrem Çiçek, kendisine Ergenekon ve Balyoz davalarında yaratılan sahte delillerle ilgili bir mektup gönderildiğini belirterek, kendisine gönrilen bu mektubu okudu. Avukat Çiçek mektubu gönderen kişinin kendisini telefonla özel numaradan da arayarak eski bir cemaat mensubu olduğunu söylediğini öne sürdü.


GİZLİ TANIK DİNLETME TALEBİ SONRA DEĞERLENDİRİLECEK


İrem Çiçek, kendisine gönderilen mektupta “Can güvenliğim olmadığı için 2003'te DGM'ye ifade vermeye gidemedim. Tanık koruma programından yararlanmak istiyorum. İstiklal Savaşı’nda gazi olan Çakır Gazinin torunu olarak, TSK'ye karşı yapılan komployu arz etmek istiyorum. Beni tanık olarak dinletmek isterseniz cuma günü İstanbul’a gelebilirim" denildiğini ileri sürdü. Mektubu gönderenin adı, soyadının da bulunduğunu söyleyen Çiçek, bu kişinin gizli tanık olarak dinlenmesi konusunda hemen karar verilmesini talep etti. Talebi değerlendirmek üzere duruşmaya ara veren Mahkeme Heyeti, avukat Çiçek'in dinlenilmesi istenen gizli tanıkla ilgili, hangi olayı bildiği ve hangi kişileri nasıl tanıdığını, neden tanık korumadan yararlanmak istediği, can güvenliği ne şekilde tehlikeye düştüğü gibi konularla mahkemeye bilgi verilmesini istedi. Bütün sanıkların savunmalarının alınmasından sonra bu talebin değerlendirileceğine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı perşembe günü saat 09.30'a erteledi.


BAŞBUĞ BASIN MENSUPLARINA NELER YAZILDIĞINI SORDU


Durumaya verilen arada basın mensuplarının bulunduğu alana yaklaşan emekli Orgeneral İlker Başbuğ, “Bu kısım da basın mı? Neler yazdınız?" diye sordu. Basın mensuplarının “Dediğiniz her şeyi yazdık" demesi üzerine Başbuğ da “Ne dedim ben? Yazdıklarınız şu anda televizyonda da çıkıyor mu?" diye sordu. Basın mensuplarının “Sabahki konuşmanızı, salondan çıkışınızı ve eski Genelkurmay Başkanlarına sitemleriniz yazdık" demesi üzerine Başbuğ başı ile onaylayarak, “Ben dışarı mı çıkmışım" dedi.


(BB)