2 GÜN ÖNCE KÖYDEN AYRILDI

Çayeli'nin Ak Partili Belediye Başkanı Rıza Çakır, Başbakanlık önündeki eylemi gerçekleştiren 34 yaşındaki Nuri Başkapan'ın yaz tatili için Rize’nin Çayeli İlçesi Gürpınar Köyü’nde bulunan babası Mehmet ve annesi Fatma Başkapan’ı ziyaret etti. Ziyarette üzüntlerini dile getiren 11 çocuk babası Mehmet Başkapan, "Bir yakınım beni arayıp, ‘Oğlun böyle bir şey yapmış’ dedi. Sonra da polis aradı, ‘Oğlunuz böyle bir şey yaptı. Niye yapmış olabilir?’ diye sordu. Ben de, 'Eşinden boşandı, işsizdir. Psikolojik sorunları var. Kötü niyeti olamaz' dedim. İş bulmak için Ankara’ya gittiğini söyleyerek 2 gün önce köyden ayrıldı. Ben de, ‘Oğlum akıllı ol, tehditle, zorla iş arama’ dedim. Üzüldüm. Devletimizden, başbakanımızdan özür diliyorum. Benim 11 çocuğum var. 10’u bir kenara, bu bir kenara. Biraz psikolojik sorunları var. Lütfen affetsinler. Devletimize, milletimize bağlı insanlarız. Oğlum da öyledir. Ama psikolojik sorunları var diye böyle bir olay yaptığını düşünüyorum. Başbakanlık korumalarına, teşekkür ediyorum. Oğlumun elinde kuru sıkı silah olduğunu düşünmeden onu vurabilirlerdi" dedi.

Anne 60 yaşındaki Fatma Başkapan ise, "Çok üzüldüm. Lütfen bize yardım etsinler. Oğluma yardım etsinler. Kötü bir niyeti yoktu. İşsiz olduğu, eşinden ayrıldığı için böyle yapmış olabilir. Çocuğunu göremiyor" diye konuştu.

BAKAN İKİ KEZ İŞ BULDU, BEĞENMEDİ

Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır ise, "Ailesine, devletine, milletine bağlı bir aile. Çocuğu tanımıyorum ama aileyi tanıyorum. Aile işsiz olduğunu söyledi ama bu çocuk daha önce Bakanımız Hayati Yazıcı ile görüştü. Sayın bakanımız kendisine İstanbul’da iki kez iş buldu. Birini evine uzak olduğu, diğerini de beğenmediği için bıraktı. Çayeli’nin adının böyle bir olayla anılması bizi üzmüştür" ifadesini kullandı.

2 YIL ÖNCE BOŞANMIŞ

İstanbul’da yaşayan Nuri Başkapan, iki gün önce ziyaret için geldiği köyden ayrılarak iş aramak için Ankara’ya gitti. 1978 doğumlu Başkapan, eşi İnci’den 2 yıl önce boşandı. Çiftin Arda isimli 6 yaşında çocukları var. Başkapan’ın eski eşi, oğluyla birlikte Elazığ’daki ailesinin yanında yaşıyor. Nuri Başkapan’ın yaklaşık bir yıldır çocuğunu göremediği, bu yüzden bunalımda olduğu ileri sürüldü.

BAŞBAKAN’LA FOTOĞRAF

Bu arada İnci Başkapan’ın, 2009 yılında o zaman 3 yaşındaki oğlu Arda ile Başbakan’la birlikte çekilen fotoğrafı evin duvarını süslüyor. Başbakan Erdoğan’ın bir İstanbul gezisi sırasında çekilen fotoğrafta, Arda Başbakan’ın kucağında yer alıyor. Karede ayrıca Emine Erdoğan da bulunuyor.