Başbakanlık Merkez Bina’nın A Kapısı girişinde güvenlik kontrol noktası önünde bugün kuru sıkı tabancayla havaya 3 el ateş eden şüphelinin Rize'nin Çayeli İlçesi nüfusuna kayıtlı 1978 doğumlu Nuri Başkapan olarak tespit edildiği öğrenildi. Çeşitli kaynaklardan alınan bilgiye göre, saldırganın sabıkalı olduğu belirlendi. Aynı kaynaklar şüpheliyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Saldırgan, şahsi sorunları ile ilgili olarak muhtelif yetkililere zaman zaman mektup yazmayı adet edinmiş, benzer eylemlere daha önce de teşebbüs ettiği belirlenmiş ve müracaat ettiği makamların yasalar çerçevesinde kendisine yardımcı olmalarına rağmen, dengesiz davranışlarla dikkatleri üzerinde toplamaya çalışmayı alışkanlık haline getirdiği gözlenmiştir."

AİLESİ İSTANBUL'A GÖÇETMİŞ

Bu arada Nuri Başkapan’ın, Rize'nin Çayeli İlçesi Gürpınar Köyü’nden olduğu ve İstanbul’da oturduğu öğrenildi. Yıllar önce ailesiyle İstanbul’a göçeden Nuri Başkapan’ı tanımadığını ve köyde hiç görmediğini belirten Gürpınar Köyü Muhtarı Mehmet Öztürk, her yaz mevsiminde köye gelen ve halen köyde bulunan anne ve babasının da kış mevsiminde İstanbul’a gittiğini söyledi.


ÜK(TM/AAA)