Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hakkında soruşturma izni verdiği eski MİT mensubu Mehmet Fuat B. hakkındaki iddianame İstanbul Bölge 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Kumar çetesi soruşturması kapsamında hakkında dava açılan Mehmet Fuat B. için hazırlanan iddianame 7 sayfalık. Terörle mücadele soruşturmalarına bakan savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Fuat B.’nin Milli İstihbarat Teşkilatı’nda (MİT) görevliyken, teşkilatın imkanlarını kullanarak örgüte yardım ettiği belirtildi. Suç tarihinde MİT görevlisi olduğu için kanun gereği Başbakanlık'tan izin alındığının belirtildiği iddianamede Fuat B.'nin , Mahmut İbrahimiye liderliğindeki suç örgütünün araştırmasını istediği kişi ve konular hakkında MİT’in imkanlarını kullanarak araştırma yapıp, edindiği bilgileri örgüte aktardığı iddia edildi.


MİT’TEN GELEN YAZI İDDİALARI DOĞRULADI


Suç örgütünden ve gerçekleştirdiği eylemlerden Fuat B.’nin bilgisinin olduğunun vurgulandığı iddianamede, suç örgütü lideri Mahmut İbrahimiye’nin Fuat B.’den kendi örgüt mensuplarının telefon irtibatlarını öğrenmesini istediği belirtilerek "İbrahimiye. Fuat B. ile görüşerecek kendi çalışanlarının telefonla kiminle görüştüğünün araştırılması istediğinde bulundu. Ayrıca örgütün Fuat B. ile iletişim kurarak üçüncü şahısların kişisel bilgilerini elde etmeye çalıştı. MİT Bölge Başkanlığı’nın savcılığımıza gönderdiği iki yazı ile örgütün bildirdiği telefon numarasının MİT imkanları kullanılarak sorgulandığı tespit edildi" denildi.


MADDİ MENFAAT KARŞILIĞINDA


Suç örgütünün kavga ettiği bir Çeçen vatandaşın, Fuat B. tarafından araştırılmasını istediği ve Fuat B.’nin bu talebi de yerine getirdiğinin yer aldığı iddianamenin sonuç bölümünde, "Mehmet Fuat B’nin, Mahmut İbrahimiye liderliğinde kurulan suç örgütünün üyesi olduğu, suç örgütünün araştırmasını istediği konu ve kişiler hakkında Milli İstihbarat Teşkilatının imkanlarını kullanarak araştırma yapıp edindiği bilgileri maddi menfaat karşılığı görevini kötüye kullanarak aktardığı, suç örgütünün gerçekleştirdiği eylemlerden ve suç örgütünün varlığından bilgisi olduğu ve üzerine atılı suçları işlediği tespit edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.


72 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILMIŞTI


Terörle mücadele soruşturmalarına bakan savcılık, İstanbul’da yasadışı şekilde kumarhane işleten aralarında asker ve polislerin de bulunduğu kumar çetesine ilişkin soruşturma yürüttü. Soruşturma kapsamında asker ve polislerinde aralarında bulunduğu liderliğini Mahmut İbrahimiye’nin yaptığı 72 sanık hakkında İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın sanıkları arasında bir de eski MİT görevlisi yer aldı. Mehmet Fuat B. hakkında ‘Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme’, ‘Bir Adet Ateşli Silah ve Mutat Sayıdaki Mermileri Bulundurma’ suçlarından dava açıldı. Ancak Fuat B.’nin dosyasının bir bölümü ayrıldı.Fuat B.’in görevdeyken suç örgütüne yardım ettiğini belirleyen savcılık, bu suçlardan da soruşturulması için yasa gereği Başbakanlık’tan izin istedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ağustos ayında Mehmet Fuat B. hakkında soruşturma açılması iznini verdi.




BİLGİ İÇİN:

Mehmet Fuat B.: (Batur)